Σήμερα η Νασιονάλ αποχαιρετά τον Χουάν Ισκιέρδο

Συντετριμμένοι όλοι στην Ουρουγουάη από την ξαφνική απώλεια του ποδοσφαιριστή

Ο Χουάν Ισκιέρδο, ο οποίος πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια αγώνα της Νασιονάλ στη Βραζιλία, θα κηδευτεί σήμερα στο Μοντεβιδέο.

Ο Ισκιέρδο πέθανε σε ηλικία 27 ετών, σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση στη μέση του δεύτερου αγώνα της φάσης των 16 του Copa Libertadores.

Η σορός του επαναπατρίσθηκε στην Ουρουγουάη το απόγευμα της Τετάρτης με στρατιωτικό αεροπλάνο, ενώ ένα άλλο αεροσκάφος μετέφερε τα αγαπημένα του πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της συντρόφου του και των δύο πολύ μικρών παιδιών του που είχαν ταξιδέψει στην Βραζιλία για τον μοιραίο αγώνα.

Ο Ισκιέρδο θα ταφεί στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του, την Νασιονάλ, που κήρυξε πενθήμερο πένθος, θέτοντας όλες τις δραστηριότητές της σε παύση. Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, κάτοικοι του Μοντεβιδέο έκαναν πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Νασιονάλ, για να εκφράσουν την θλίψη τους, αφήνοντας μπουκέτα με λουλούδια, ζωγραφιές, μηνύματα, σημαίες και ανάβοντας κεριά.

Οι οπαδοί της «αιώνιας αντιπάλου», Πενιαρόλ, βρέθηκαν επίσης στο σημείο, για να αποτίσουν τα σέβη τους, αγκαλιάζοντας τους ομολόγους τους της Νασιονάλ.

«Πονάει, πονάει πολύ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γουίλσον Γκουανταλούπε, ένας 36χρονος δημόσιος υπάλληλος, εκφράζοντας την αγάπη του για τον παίκτη.

Η Νασιονάλ δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τίτλο «Για πάντα στο πλευρό μας, Χουάν», στο οποίο αναπολεί το ταξίδι του αμυντικού, ο οποίος επέστρεψε σε αυτό το κλαμπ στις αρχές του 2024 μετά από ένα χρόνο με τα χρώματα της Λίβερπουλ του Μοντεβιδέο. Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ο Ιθκιέρδο έπαιξε σε περισσότερους από 100 αγώνες στην πρώτη κατηγορία της Ουρουγουάης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα