Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η ανάληψη καθηκόντων από τους νέους διοικητές των νοσοκομείων

Όπως έγινε και με τους διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση με sms

Πέντε μήνες έπειτα από τη γραπτή δοκιμασία στην οποία συμμετείχαν, οι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων ΕΣΥ ετοιμάζονται πλέον για το επόμενο στάδιο της διαδικασίας, αυτό της προφορικής συνέντευξης.

To σήμα εκκίνησης για τις συνεντεύξεις των υποψηφίων διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ενώ η λήξη δεν υπολογίζεται νωρίτερα από τον Δεκέμβριο, καθώς εκτός από τις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος, πχ για ενστάσεις, πρέπει να συνυπολογιστεί ο αριθμός των ημερών που θα χρειαστεί η αρμόδια επιτροπή για τις συνεντεύξεις των εκατοντάδων υποψηφίων.

Η τοποθέτηση των διοικητών και των υποδιοικητών των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) που ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη ήταν κομβική όχι μόνο για τη διοίκηση των ΥΠΕ αλλά και για τη συνέχιση της διαδικασίας της επιλογής των νέων διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων. Κι αυτό διότι, όπως όριζε ο νόμος Κεραμέως εξαρχής, ο επικεφαλής της ΥΠΕ θα συμμετάσχει στην τριμελή επιτροπή που θα αξιολογήσει μέσω της συνέντευξης τους υποψήφιους διοικητές στην οικεία ΥΠΕ. Τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής θα είναι σταθερά η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κυρία Λίλιαν Βιλδιρίδη και ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ.

Για την κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων υπήρξαν 1.048 συμμετοχές στον γραπτό διαγωνισμό του περασμένου Μαρτίου, όπου όπως είχε γράψει το ygeiamou.gr αποδείχθηκε αρκετά δύσκολος για την πλειονότητα των συμμετεχόντων.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΑΣΕΠ οι ρυθμοί είναι εντατικοί σε ό,τι αφορά τον έλεγχο πτυχίων, την εμπειρία, τη συνάφεια και γενικά τη μοριοδότηση των υποψηφίων, μετά και τα αποτελέσματα των γραπτών τεστ, ώστε να καταρτιστούν οι πίνακες με τους 15 πρώτους υποψήφιους ανά νοσοκομείο. Στη συνέχεια θα υποβληθούν ενστάσεις και θα προκύψει η τελική 15άδα. Οι πρώτοι 7 θα περάσουν και από τη βάσανο της συνέντευξης.

Όπως έγινε και με τους διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση με sms. Η εξέταση θα γίνεται ανά ΥΠΕ. Πιθανόν η έναρξη της διαδικασίας να γίνει με τις δύο ΥΠΕ της Αττικής, που συγκεντρώνουν και τον μεγαλύτερο αριθμό νοσοκομείων άρα και υποψηφίων. Για παράδειγμα, για τις θέσεις διοικητή και υποδιοικητή των 21 νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ, με βάση τα εκτιμώμενα στοιχεία θα εξεταστούν περισσότερα από 120 υποψήφιοι. Με δεδομένο ότι κάθε υποψήφιος μπορούσε να δηλώσει έως και 5 νοσοκομεία ανά ΥΠΕ, γίνεται αντιληπτό ότι κάποια πρόσωπα θα είναι τα ίδια στις τελικές 15άδες και ενδεχομένως και στις 7άδες της προφορικής συνέντευξης ανά νοσοκομείο.

Αναλόγως, θα διαμορφώνεται η εικόνα σε κάθε ΥΠΕ. Ο σχεδιασμός μέχρι τώρα προβλέπει ότι η διαδικασία των προφορικών θα γίνεται στο ΑΣΕΠ.

Το μοντέλο των προτυποιημένων ερωτήσεων ανά ΥΠΕ θα ακολουθηθεί και στους διοικητές νοσοκομείων. Κατά πληροφορίες, ερωτήσεις επιχειρησιακού και οικονομικού περιεχομένου θα… βομβαρδίζουν τους υποψηφίους στα 20 λεπτά που θα διαρκεί η συνέντευξη.

Η αξιολόγηση της τριμελούς επιτροπής θα αποτυπωθεί σε μία τελική 3άδα επιτυχόντων, από την οποία θα επιλέξει ο υπουργός Υγείας τον διοικητή.

Τότα Καρλατήρα – ygeiamou.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα