Η ώρα της αλήθειας για τον Παναθηναϊκό

Έτοιμος για την ανατροπή του 2-1 κόντρα στη Λανς στο ΟΑΚΑ(21:00)

Ήρθε η ώρα της αλήθειας για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο φιλοξενεί τη Λανς στο ΟΑΚΑ (21.00, Cosmote TV), θέλοντας να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 από το πρώτο ματς στη Γαλλία και να πάρει την πρόκριση στη League Phase του Conference League, ώστε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Οι κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου αναμένονται κατάμεστες από 60.000 φιλάθλους. Η δοκιμασία δεν είναι εύκολη. Το είπε άλλωστε και ο Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς: «Νιώθω συγκίνηση για όσα κάνουν οι φίλαθλοί μας. Με ρώτησαν ποιο είναι το μήνυμα για τον κόσμο. Το μήνυμα το έδωσε ο κόσμος. Πιστεύουν. Και εμείς πιστεύουμε. Είμαστε σε ντεζαβαντάζ απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε, όμως, μια ευκαιρία».

Σε αυτή τη μάχη, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γερεμέγεφ, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην τελευταία προπόνηση. Εκεί όπου έδωσε και το παρών ο Γιάννης Αλαφούζος. Άλλες απουσίες δεν υπάρχουν, με τον Αλόνσο να επιλέγει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς που θα ξεκινήσουν το ματς, είναι και φρέσκοι, αφού στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, υπήρξε εκτεταμένο ροτέισον.

Στη σημερινή αναμέτρηση ο Αλόνσο έχει εστιάσει αρκετά στις στατικές φάσεις, οι οποίες θεωρεί πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο, ενώ δεδομένα θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στην κόντρα-επίθεση. Σαφώς, παίζει ρόλο ο περιορισμός της γρήγορης μεσοεπιθετικής γραμμής των αντιπάλων, αλλά και το να κρατήσουν οι «πράσινοι» το μηδέν θα είναι κάτι εξίσου σημαντικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα