Ψάχνει τον Μπαλτάκο ο Μάκης και βάζει ορκωτούς λογιστές

Άρχισαν τα όργανα στην ΕΠΟ

Ορκωτούς λογιστές βάζει ο Μάκης Γκαγκάτσης στην ΕΠΟ για να ελέγξουν την περίοδο διακυβέρνησης της Ομοσπονδίας του Τάκη Μπαλτάκου, αλλά και των προκατόχων του Θοδωρή Ζαγοράκη και Παναγιώτη Δημητρίου.

Σκοπός είναι η νέα διοίκηση να γνωρίζει αναλυτικά τι παραλαμβάνει αλλά και να εντοπιστούν τυχόν ατασθαλίες.

Ως γνωστόν στο πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου, Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ, το περασμένο καλοκαίρι, γίνεται λόγος για α) πιθανολόγηση αδικαιολόγητων χρεώσεων τιμολογίων σε βάρος της ΕΠΟ, β) για χορηγικές συμβάσεις χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα για την ΕΠΟ και γ) για αδυναμία ελέγχου, λόγω μη προσκόμισης στοιχείων, των αποφάσεων για προμήθειες και των διαδικασιών ανάθεσης υπηρεσιών.

Ο τελευταίος έλεγχος που έγινε στην ΕΠΟ από ορκωτούς λογιστές ήταν το 2016 επί «προσωρινής διοικούσας επιτροπής».

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ορίστηκαν, κατόπιν παμψηφεί εκλογής τους, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, ως εξής:

Πρόεδρος: Δέσποινα Κλαβανίδου
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Λάλας
Μέλη: Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Στεργίου, Δήμος Ψαρρής.

Σύντομο Βιογραφικό της κ. Δέσποινας Κλαβανίδου

Η κ. Δέσποινα Κλαβανίδου είναι καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), στην οποία υπηρετεί από το 1993. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ και είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. (1984). Στην ίδια Σχολή ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές, επίσης με βαθμό «Άριστα». Έχει εργαστεί ερευνητικά κατά περιόδους με διαδοχικές υποτροφίες της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στη Νομική Σχολή του Ruprecht-Karls Universitat της Χαϊδελβέργης.

Η καθηγήτρια Δ. Κλαβανίδου διετέλεσε Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για 5 χρόνια (2014-2019). Κατά περιόδους έχει υπηρετήσει σε πολλές άλλες διοικητικές και επιστημονικές θέσεις του Α.Π.Θ.: μέλος της Συγκλήτου, Διευθύντρια του Παιδικού Κέντρου Α.Π.Θ., μέλος της Νομικής Επιτροπής ΑΠΘ, Επικεφαλής της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης της Νομικής Σχολής, μέλος της Επιτροπής Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ., κ.α. Από το 2018 είναι διευθύντρια της Έδρας UNESCO του Α.Π.Θ. για την «Εκπαίδευση στην Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», καθώς και του παραρτήματος στο Α.Π.Θ. του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Human Rights and Democratization». Είναι από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Δι-ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Οικονομικά», που αποτελεί συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη Νομική Σχολή Α.Π.Θ., διδάσκει επί σειρά ετών στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ, έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δικαστών και έχει επιβλέψει μεταδιδακτορικές, διδακτορικές και μεταπτυχιακές διατριβές».

Στον αθλητικό εισαγγελέα δημοσιεύματα που παράγουν βία

Στον αθλητικό εισαγγελέα, αποφασίστηκε στη σημερινή Εκτελεστική της ΕΠΟ, να επεκταθεί η αποστολή των δημοσιευμάτων, που παράγουν βία και τοξικότητα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα