Συνεχίζεται η προέλαση των Ουκρανών στο ρωσικό έδαφος

Η Ουκρανία προελαύνει σε ρωσικό έδαφος με τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να ανακοινώνει ότι το Κίεβο έχει πλέον τον έλεγχο 100 ρωσικών οικισμών στο Κούρσ - Επιτυχής και η δοκιμή του πρώτου βαλλιστικού πυραύλου

 

Ενώ η προέλαση των Ουκρανικών δυνάμεων στο Ρωσικό έδαφος συνεχίζεται, ο γενικός διοικητής της Ουκρανίας Ολεξαντρ Σίρσκι είπε επίσης ότι η Ουκρανία έχει αιχμαλωτίσει 594 Ρώσους στρατιώτες.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε την πετυχημένη απόκρουση με F-16 της ρωσικής επίθεσης, αλλά και την επιτυχή δοκιμή του πρώτου ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου.

Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κρατήσει το έδαφος και ότι κίνητρο της εισβολής είναι να αποσπάσει την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων μακριά από τη δική τους επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται.
Ζελένσκι: Με F-16 η απόκρουση της ρωσικής επίθεσης

Αεροσκάφη F-16 χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την τελευταία ρωσική επίθεση στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα F-16 έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την τελευταία ρωσική επίθεση, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δοκιμή του πρώτου ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου.

«Ο πρώτος ουκρανικός βαλλιστικός πύραυλος δοκιμάστηκε με επιτυχία. Συγχαίρω την αμυντική μας βιομηχανία γι’ αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ενώ αρνήθηκε να «δώσει περισσότερες λεπτομέρειες» για το νέο αυτό όπλο.
Ελέγχουμε 100 ρωσικούς οικισμούς και 1.294 χιλιόμετρα ρωσικής επικράτειας

Η Ουκρανία ελέγχει τώρα 100 ρωσικούς οικισμούς και 1.294 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικής επικράτειας (500 τετραγωνικά μίλια) στο Κούρσκ, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία ελέγχει περισσότερα από 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικής επικράτειας.

Λαβρόφ σε Δύση: Παίζετε με τη φωτιά

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απαιτήσεις της Ουκρανίας από τη Δύση να της επιτρέψει να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα ισοδυναμούν με εκβιασμό, αναφέρει το Reuters.

Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, είπε ότι η Ρωσία «προσαρμόζει» το δόγμα των πυρηνικών όπλων της και ότι είναι επικίνδυνο για τις δυτικές πυρηνικές δυνάμεις να «παίζουν με τη φωτιά».

Να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι υποστήριξε ότι η χρήση όπλων δυτικής κατασκευής για να χτυπήσει στόχους βαθύτερα μέσα στη Ρωσία θα μείωνε την ικανότητα της Μόσχας να επιτεθεί στην Ουκρανία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα