Αντώνης Σαμαράς: Πίνουν… νερό στο όνομά του στη Μεσσηνία

Η πολιτική εμπειρία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η ετοιμότητά του, οι γνώσεις και η ικανότητά του να πιάνει τον σφυγμό των ακροατών, του επέτρεψαν, για άλλη μια φορά, να δώσει το στίγμα του, απλά, λιτά, σύντομα.

Στην τελετή των εγκαινίων των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Χατζή, κλειστό σχολικό γυμναστήριο και συνοδών αθλητικών εγκαταστάσεων, ο πρώην πρωθυπουργός πηγαίνοντας στο βήμα για έναν σύντομο χαιρετισμό, άρχισε να ψιλοβρέχει. Κι ενώ ο κόσμος έσπευδε προς το κλειστό γυμναστήριο, κατάφερε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα να συνδυάσει το έργο, τους νέους και τη… βροχή.
«Το έργο είναι ότι καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη Μεσσηνία και τη νεολαία της» είπε και… με την ένταση της βροχής συντόμευσε λέγοντας: «Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για τη Μεσσηνία και για… τις ελιές».

Την τελευτή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος που ευχήθηκε «να είναι καλορίζικο αυτό το φυτώριο για τους νέους ανθρώπους και να ανταποκριθεί άριστα στους σκοπούς που έχουν τεθεί» και παρευρέθηκαν:
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, η πρώην Προέδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, βουλευτές Μεσσηνίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου.
Το έργο πνοής δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε από την “ΚΤΥΠ Α.Ε., κατασκευαστικό φορέα που έχει αναλάβει σειρά έργων με νέα σχολεία, νοσοκομεία, δικαστικά μέγαρα, επισκευές σε πολλές δομές κ.ά. σε ολόκληρη τη χώρα με ένα χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά το 1 δις ευρώ.
Ο υπουργός Υποδομών Χρηστος Σταϊκούρας δήλωσε τα εξής: «Εγκαινιάζουμε τις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος, ένας δεύτερος κύκλος ζωής. Δημιουργήθηκαν και νέοι χώροι γήπεδα 5Χ5, μπάσκετ, βόλεϊ, ένα από τα δεκάδες κτηριακά έργα που υλοποιούμε σε όλη την Ελλάδα μέσω των ΚΤΥΠ, σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές δικαιοσύνης, έργα που συμβάλουν καθοριστικά για να καλυτερεύσει η καθημερινότητα. Το 2023 περαιωθήκαν 34 έργα…»
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή μετατροπή του χώρου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και στάθηκε στο γεγονός πως ο δήμος Μεσσήνης βρίσκεται σταθερά προσηλωμένος σε μια τροχιά ανάπτυξης με μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Ευχαρίστησε μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά για τη μεγάλη του συμβολή και απευθύνθηκε προς τους κατοίκους, επισημαίνοντας πως είναι απόφασή του και δέσμευσή του «οι πολίτες στην περιφέρεια να έχουν την ίδια ισότιμη αντιμετώπιση».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός τόνισε πως αυτά τα μικρά έργα συμβάλλουν αποφασιστικά στο να δίνουν το κάτι παραπάνω στην περιφέρεια, αλλά και βοηθούν συνδυαστικά τις κινήσεις που γίνονται για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την αναστροφή του δημογραφικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα