Λαμπρή η Πανήγυρις του Αγίου Φανούριου στον Δήμο Κηφισιάς,

Μέσα σε κλίμα λαμπρότητας και κατάνυξης τιμήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης η εορτή του Αγίου Φανουρίου Μεγαλομάρτυρος στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας.

Χθες, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης και του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Θαυματουργού εικόνας του Αγίου. Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, κα Λουκία Κεφαλογιάννη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς τίμησαν την γιορτή του Αγίου Φανουρίου και έλαβαν την ευλογία του.

Παράλληλα, τηρώντας το έθιμο, εκατοντάδες πιστοί στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στη Νέα Ερυθραία, αλλά και σε όλες τις εκκλησίες του Δήμου, πρόσφεραν φανουρόπιτες οι οποίες ευλογήθηκαν μέχρι αργά από τους ιερείς.

Το πρωί της Τρίτης 27/8, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνέχεια η Θεία Λειτουργία, ενώ οι εορτασμοί ολοκληρώνονται σήμερα στις 7.00 μ.μ. με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα