Ο Ζούκερμπεργκ αποκαλύπτει: Ο Λευκός Οίκος μας πίεζε να λογοκρίνουμε περιεχόμενο για τον COVID

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ότι πίεσε το Facebook να «λογοκρίνει» συγκεκριμένο περιεχόμενο για τον Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας - Τι απάντησε ο Λευκός Οίκος

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της Βουλής, Τζιμ Τζόρνταν, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν «πίεζαν επανειλημμένα» την ομάδα του Meta για μήνες να λογοκρίνουν περιεχόμενο για τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας.

«Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι’ αυτό», ανέφερε στην επιστολή, η οποία αναρτήθηκε στην πλατφόρμα «Χ» από την επιτροπή.

«Αισθάνομαι έντονα ότι δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο τα πρότυπα περιεχομένου μας λόγω της πίεσης από οποιαδήποτε διοίκηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση – και είμαστε έτοιμοι να το απωθήσουμε αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», ανέφερε επίσης ο ιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος της Meta.

Στην επιστολή ο Zuckerberg υπογράμμισε επίσης ότι η Meta δεν θα έπρεπε να είχε «υποβιβάσει» το δημοσίευμα της New York Post για τον φορητό υπολογιστή που ανήκε στον γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, πριν από τις εκλογές του 2020, αφού το FBI προειδοποίησε για πιθανή ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον της οικογένειας.

«Η ιστορία», πρόσθεσε ο Ζούκερμπεργκ, «δεν αποδείχθηκε ότι ήταν ρωσική παραπληροφόρηση».

Ο Ζούκερμπεργκ διαβεβαίωσε μέσω της επιστολής του τον Τζιμ Τζόρνταν ότι η Meta έχει θέσει σε εφαρμογή πλέον πολιτικές για να διασφαλίσει ότι παρόμοια λογοκρισία ιστοριών «δεν θα ξανασυμβεί» στο μέλλον.

Ουδέτερος ο Ζούκερμπεργκ στις εκλογές

Ο Ζούκερμπεργκ επανέλαβε ότι δεν θα συνεισφέρει ξανά στην υποστήριξη της εκλογικής υποδομής μέσω της Πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, της φιλανθρωπικής του ομάδας.

Οι προηγούμενες δωρεές ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια και έγιναν σε μη κερδοσκοπικούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένου του Centre for Tech and Civic Life με έδρα το Σικάγο.

Σκοπός τους ήταν να διασφαλίσουν ότι οι δικαιοδοσίες των τοπικών εκλογών θα έχουν τους κατάλληλους εκλογικούς πόρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε.

«Στόχος μου είναι να είμαι ουδέτερος και να μην παίζω έναν ρόλο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – ή ακόμη και να φαίνεται το αντίθετο. Επομένως, δεν σκοπεύω να κάνω παρόμοια συνεισφορά σε αυτόν τον κύκλο», έγραψε ο Zuckerberg.
Η απάντηση του Λευκού Οίκου

«Όταν ήρθε αντιμέτωπη με μια θανατηφόρα πανδημία, αυτή η κυβέρνηση ενθάρρυνε υπεύθυνες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χθες, Δευτέρα (26/8).

«Η θέση μας ήταν σαφής και συνεπής: πιστεύουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και άλλοι ιδιωτικοί παράγοντες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές τους στον αμερικανικό λαό, κάνοντας παράλληλα ανεξάρτητες επιλογές σχετικά με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα