Χαλκιδική: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών προκάλεσε η τραγωδία που σημειώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, κ. Νίκου Καλύβη, ο οποίος ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Οι τρεις εισαγγελικές έρευνες στρέφονται προς τις εξής κατευθύνσεις:

1.Η πρώτη αφορά το δυστύχημα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής.

2.Η δεύτερη έρευνα αφορά ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου και της δημάρχου σχετικά με τον έλεγχο που δεν έγινε φέτος αλλά και την αδειοδότηση των προηγούμενων χρόνων, επεκτείνονται δηλαδή οι έρευνες και στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως παράδειγμα τον ΔΕΔΔΗΕ, πώς δηλαδή προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

3.Το τρίτο σκέλος αφορά στα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας από την πλευρά των μηχανικών.

Βάσει πληροφοριών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, στο «κάδρο» των ευθυνών θα βρεθούν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, μηχανικοί που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων κ.ά.

Νωρίτερα, ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους της οικογενείας ,μετέβη στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου. Προσκόμισε στον εισαγγελέα έγραφα που συνδέονται με τις συνθήκες ασφάλειας των εγκαταστάσεων αλλά και το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ.

Σύμφωνα με τον πατέρα του νεαρού από τη Βέροια, το λούνα παρκ λειτουργούσε με υπεύθυνες δηλώσεις αντί για πιστοποιήσεις που απαιτούνται από τον νόμο, ενώ ο ίδιος έθιξε την ακαταλληλότητα του μοιραίου παιχνιδιού (Crazy Dance).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα