Σχέδιο «Καλλιπάτειρα» για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού

Συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, το οποίο προβλέπει την ενεργοποίηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ κατάρτισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το 200 σελίδων σχέδιο στο οποίο δόθηκε η κωδική ονομασία «Καλλιπάτειρα» επεξεργάστηκε τους προηγούμενους περίπου 5 μήνες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ με την υπογραφή του από τον αρχηγό του Σώματος, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου που συμμετείχαν στη σύνταξή του περιγράφουν το σχέδιο ως ένα «εγχειρίδιο» για τη διαχείριση αθλητικών συναντήσεων και την αντιμετώπιση επεισοδίων, εντός και εκτός γηπέδων. Ανάμεσα σε όσα προβλέπονται σ’ αυτό είναι και η συγκρότηση Κοινής Ομάδας Πληροφοριών με τη συμμετοχή εκτός της καθ’ ύλην αρμόδιας υπηρεσίας Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Ασφάλειας, της ΕΥΠ, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Πληροφοριών καθώς και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στις δράσεις και ενέργειες εξάλλου που προβλέπονται στο σχέδιο «Καλλιπάτειρα» για τη χαρτογράφηση οπαδών που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» για την πρόκληση επεισοδίων είναι μεταξύ άλλων και η καταγραφή των προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα