Ο Βόλος πέρασε από την Τρίπολη 1-0 τον Αστέρα

Το χρυσό γκολ ο Κόζτα στο 12΄

Ο Βόλος έκανε την έκπληξη. Η ομάδα του Χοακίν Γκόμεθ πέρασε από την Τρίπολη νικώντας τον Asteras AKTOR με 1-0 και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη φετινή Super League, με τους γηπεδούχους να κάνουν «πισωγύρισμα» μετά το σπουδαίο «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού.

Οι Αρκάδες είχαν συντριπτική κατοχή (70-30), υπεροχή στις τελικές (21-5) και στα κόρνερ (13-0). Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ νωρίς με τον Μαρκ Κόζτα, στην μοναδική τους ουσιώδη ευκαιρία, και κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Επόμενο ματς για την ομάδα της Τρίπολης αυτό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο Βόλος, από την άλλη, θα φιλοξενήσει στο Πανθεσσαλικό τον ΟΦΗ.

Ο Asteras AKTOR μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 2ο λεπτό. Ο Μουνιόθ «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Βόλου με πάσα στον Γιαμπλόνσκι, στη συνέχεια όμως τα σουτ από Κρέσπι και Γκαρθία βρήκαν στα σώματα.

Παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, ο Βόλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12’. Ο Γκλάβτσιτς βρήκε με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Κόζτα στην πλάτη του Καστάνιο και αυτός με απλό πλασέ έβαλε μπροστά τους Θεσσαλούς, πετυχαίνοντας το πρώτο τους γκολ στη σεζόν.

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ο ρυθμός έπεσε αισθητά και στα επόμενα 20 λεπτά οι δύο ομάδες δεν κατόρθωσαν καθόλου να απειλήσουν την αντίπαλή εστία.

Στο 35’ ο Άλτμαν κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Γκλάβτσιτς να το εκτελεί λίγο πάνω από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Η πιο μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 39’, όταν ο Γιαμπλόνσκι έπιασε μια… οβίδα εκτός περιοχής, με τον Σιαμπάνη να αποκρούει και την μπάλα να πηγαίνει έπειτα στο κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Asteras AKTOR μπήκε και πάλι με διάθεση να πιέσει και απείλησε με μακρινό σουτ του Άνταμ στο 53’, το οποίο πήγε πάνω στον Μύγα. Ο Βόλος απάντησε με διαγώνιο σουτ του Άλτμαν, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει.

Στο 61’, ο Καλτσάς πήρε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Παλάσιος, με τον Μύγα να παρεμβαίνει και να απομακρύνει, αν και η μπάλα δεν φάνηκε να έχει κατεύθυνση προς την εστία. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία. Από τη σέντρα ακριβείας του Άλβαρες, ο Καλτσάς πήδηξε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή του Βόλου και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά.

Η πίεση του Αστέρα συνεχίστηκε και στο 68’ είχαν ακόμη μία καλή στιγμή. Μετά από συνεχόμενες κεφαλιές στην περιοχή του Βόλου, ο Κρέσπι σούταρε από δύσκολη γωνία και βρήκε πλάγιο δίχτυ. Στο 78’, Μάντζης και Άνταμ δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν, με την μπάλα από τις κόντρες να πηγαίνει στον Σιαμπάνη, που αιφνιδιάστηκε αλλά έδιωξε.

Στην τελική ευθεία του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να απειλήσουν κυρίως με σέντρες, όμως οι Μίλετιτς και Καλογερόπουλος είχαν απαντήσεις στον αέρα. Στην τελευταία φάση του αγώνα, μετά από καραμπόλες στην περιοχή, ο Άνταμ και ο Φαράι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Μίλετιτς έδιωξε σε δύο χρόνους και κράτησε απαραβίαστη την εστία του Βόλου.

Εξαιρετικός ο διαιτητής Παπαπέτρου (Αθηνών)

Asteras AKTOR (Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78’ Φαράι), Αλάγκμπε (45’ Ντελί), Καστάνιο, Άλβαρες – Μουνιόθ, Γιαμπλόνσκι (60’ Ρέτζιτς) – Καλτσάς, Κρέσπι (78’ Μάντζης), Μπαρτόλο (60’ Παλάσιος) – Άνταμ.

Βόλος (Γκόμεθ, 3-5-2): Σιαμπάνης, Καλογερόπουλος, Κορέα, Μίλετιτς – Φεράρι, Μύγας, Γκλάβτσιτς (82’ Δόσης), Κόμπα (73’ Ντε Καμπς), Άλτμαν (82’ Ασλανίδης) – Ασεχνούν (66’ Μεντιέτα), Κόζτα (66’ Κόντε)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα