Αποσύρθηκε στα 26 της χρόνια και η Ελένη Σωτηρέλη

Η διεθνής πολίστρια έβαλε τέλος στην καριέρα της

Μετά τη Νικόλ Ελευθεριάδου, άλλη μία διεθνής πολίστρια αποφάσισε να βάλει πρόωρα τέλος στην καριέρα της.

Ο λόγος για την τερματοφύλακα του Εθνικού, Ελένη Σωτηρέλη, που ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στην αθλητική σταδιοδρομία της, σε ηλικία 26 ετών (όπως και η Ελευθεριάδου), λίγους μόλις μήνες μετά τη σημαντικότερη ίσως στιγμή της καριέρας της: τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όπου με δικό της γκολ έστειλε το ματς στα πέναλτι και εκεί απέκρουσε το σουτ της… Ελευθεριάδου, για να χαρίσει στους «κυανόλευκους» το τρόπαιο και να αναδειχθεί η ίδια MVP.

Η Σωτηρέλη κατέκτησε επίσης με τον Εθνικό το LEN Trophy του 2022, ενώ την ίδια χρονιά ήταν μέλος της εθνικής γυναικών που έφτασε ως τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σπλιτ. Στη συλλογή της έχει και ένα χάλκινο μετάλλιο με την εθνική νεανίδων από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015, στο Μπακού.

Η 26χρονη τερματοφύλακας ανακοίνωσε την αποχώρησή της με την εξής ανάρτηση:

«Κλείνω ως αθλήτρια έναν όμορφο κύκλο που αγαπώ ούσα πλήρης, καθώς πήρα την απόφαση να ανοίξω έναν εξίσου όμορφο κύκλο για μένα και να αφιερωθώ στο αντικείμενο των σπουδών μου. Ο πρωταθλητισμός μου δίδαξε τη σημασία του σεβασμού, της ταπεινότητας, της πειθαρχίας και της απόλυτης αφοσίωσης. Μου έμαθε πως το ΜΑΖΙ είναι πιο σημαντικό από το εγώ και πιο δυνατό από οτιδήποτε. Μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορώ να ανακαλύψω και να εκφράσω ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων.

Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έζησα, για όσες δυσκολίες αντιμετώπισα στην πορεία μου και συνέχισα, για όλες εκείνες τις νίκες και ήττες που η υπερένταση ή η στεναχώρια δεν μου επέτρεπαν να κοιμηθώ το βράδυ, για εκείνες τις προπονήσεις που πίστευα πως δεν έχω άλλες αντοχές όμως στο τέλος ένιωθα ικανοποίηση που τα κατάφερα, για όλες εκείνες τις φορές που αντάλλαζα δύναμη και κουράγιο με τις συμπαίκτριες μου και η καθημερινή ρουτίνα γινόταν πιο όμορφη.

Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς για την όλη στήριξη αυτά τα 6 χρόνια και κάθε μέλος του staff που με διάθεση ήταν πάντα παρόντες ώστε η ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της.

Ευχαριστώ τους προπονητές με τους οποίους είχα την τύχη να αλληλεπιδράσω από την ηλικία των 10 ετών μέχρι και σήμερα, καθώς ο καθένας τους με διαφορετικό τρόπο μου πρόσφερε σημαντικές γνώσεις.

Ευχαριστώ τις συμπαίκτριές μου που με την παρέα τους οι δυσκολίες εξαλείφονταν και οι χαρές πολλαπλασιάζονταν.

Ευχαριστώ τον σύντροφό μου που με κατανόηση και αγάπη μου στάθηκε όχι μόνο στις ευχάριστες αλλά και στις δύσκολες στιγμές.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη και ιδιαιτέρως τη μητέρα μου που από μικρή ηλικία μου έδωσε τα “φτερά” ώστε να μπορώ να ρισκάρω και να δοκιμάζω νέες καταστάσεις και περιβάλλοντα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα