Σκέφτεται «χειρουργικές» αλλαγές στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης

Συνομιλητές του πρωθυπουργού ισχυρίζονται ότι αυτές θα γίνουν λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων

Πολλάκις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι απεχθάνεται τους ανασχηματισμούς. Και γι’ αυτό στα πέντε χρόνια που είναι στον πρωθυπουργικό θώκο οι ανασχηματισμοί του είναι μικροί και δεν μοιάζουν σε τίποτα με το παρελθόν που είχαμε συνηθίσει σε δομικές αλλαγές στις κυβερνήσεις.

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε ανασχηματισμό, οπότε κάποιες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν προ ολίγων ωρών για νέες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μάλλον μοιάζουν με ράδιο αρβύλα.

Απλά με βάση και το πώς θα τρέξουν τα πράγματα τους επόμενους μήνες συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν αλλαγές λίγο πριν από τις γιορτές. Μία περίοδος που εάν δεν συμβεί κάτι απίθανο μοιάζει ως καλή για να στείλει μηνύματα στην κοινωνία. Και μάλιστα μία χαλαρή εποχή, όπου όλοι από την μία θα περιμένουν τις γιορτές και από την άλλη θα έχουν και φουσκωμένες τσέπες, καθώς την εποχή εκείνη προγραμματίζονται οι πληρωμές σε έξτρα επιδόματα.

Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν τόσο από τις δημοσκοπήσεις, όσο και από τις εξελίξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διότι δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει νέο πρόεδρο. Και εάν υπάρχει μαζική συμμετοχή, όπως περιμένει η Χαριλάου Τρικούπη τότε όλο το πολιτικό σύστημα θα βρεθεί προ μία νέας κατάστασης. Επίσης ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί και ο εσωκομματικός πόλεμος που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και εάν υπάρξει και νέα-πιο οδυνηρή αυτή τη φορά-διάσπαση που αναμένουν οι ειδικοί επί της αριστεράς.

Αναμένοντας όλες αυτές τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός ήδη έχει στο μυαλό του τις ανάγκες που μπορεί να υπάρξουν για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης θα έχει ολοκληρωθεί και η αντιπυρική περίοδος (τέλος Οκτωβρίου), οπότε ουδείς θα τον κατηγορήσει ότι ενέδωσε στο αίτημα της αντιπολίτευσης για εκδίωξη Κικίλια από την κυβέρνηση, εάν φυσικά υπάρξει αλλαγή στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.  Πάντως οι όποιες αλλαγές, εφόσον γίνουν, θα είναι «χειρουργικές».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα