Αλόνσο-Αλμέιδα: Ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος;

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της ΑΕΚ και η ψυχρολουσία του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος φέρνουν τους δυο προπονητές με την πλάτη στον τοίχο

Ο Κώστας Κατσουράνης, που βλέπει μπάλα, έλεγε μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης όπου ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε εννιά αλλαγές γιατί είχε στο μυαλό του τη Λανς (μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ) και όχι το ελληνικό πρωτάθλημα: «Άλλο Ιωαννίδης, άλλο Γερεμέγεφ. Άλλο Ίνγκασον, άλλο Σένκεφελντ. Άλλο Ζέκα, άλλο Τσέριν. Άλλο Μπακασέτας, άλλο Βιλένα…»

Ο Αλόνσο πίστευε (κακώς) ότι και μ αυτούς θα την έκανε την δουλειά και θα κέρδιζε τον Αστέρα. Το κακό γι αυτόν ήταν πως ουδείς μέσα από τον Παναθηναϊκό τον είχε προειδοποιήσει πως η Τρίπολη ήταν (και μέσα στη Λεωφόρο, αλλά και μακριά απ΄αυτήν και φυσικά στο άδειο ΟΑΚΑ) η ομάδα που έχει κάνει μεγάλες ζημιές στους πράσινους.

Και πρόσθεσε ο Κατσουράνης: «Άλλο Μπερνάρ και άλλο Τζούρισιτς. Ο Λημνιός είναι άλλος τύπου παίκτης, για να μπει όταν κερδίζει ο Παναθηναϊκός, να τελειώσει το παιχνίδι. Εγώ είπα μετά τον Άγιαξ ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλό δρόμο με αυτόν τον προπονητή…»

Ο Αλόνσο την πάτησε ανάμεσα στα ευρωπαϊκό παιχνίδια και πίστεψε ότι το ολοκληρωτικό ροτέιοσον ήταν υποχρεωτικό μετά το ταξίδι στο Άμστερνταμ και τα 120 λεπτά που παίχθηκε μια σημαντική πρόκριση και κρίθηκε στα πέναλτι. Αυτό το πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα και μάλιστα πολύ ακριβά αλλά πρέπει να τον δούμε σε άλλα ματς και με την κανονική του ενδεκάδα για να τον κρίνουμε ουσιαστικά. Πάντως το πρόβλημα στην ανάπτυξη ήταν ορατό και αναμενόμενο με τα χαφ που επιλέχθηκαν να κάνουν τη δουλειά. Πως το είπε ο Κατσουράνης; Άλλο Μπερνάρ, άλλο Τζούρισιτς.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Ουρουγουανός προπονητής δεν κάνει «γκελ» στον κόσμο του τριφυλλιού. Δεν έκανε από την πρώτη στιγμή μπροστά στον … Σάρι που ήθελαν να φέρουν οι πράσινοι. Όταν βάζεις τον πήχη ψηλά θα πρέπει να προσέχεις να μην περάσεις από κάτω….

Τώρα, ο Αλόνσο είναι σε δύσκολη θέση διότι κάθε βδομάδα θα πρέπει να αποδεικνύει ότι κάνει για την θέση διαφορετικά θα έχει την τύχη του Τερίμ, του Γιοβάνοβιτς και όλων των προηγούμενων την 12ετία του Γιάννη Αλαφούζου….

Στον ίδιο παρανομαστή βρέθηκε και ο Αλμέιδα με το ξεκίνημα της σεζόν λόγω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού της ΑΕΚ από τη Νόα. Ο άνθρωπος που έφερε το νταμπλ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην πρώτη του σεζόν (και οδήγησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2028) βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πριν από μερικές ημέρες και χρειάστηκε η νίκη με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για να πέσουν οι τόνοι στην Ένωση. Η περσινή απώλεια του τίτλου για τους κιτρινόμαυρους με τον τρόπο που έγινε (κυρίως την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) δεν θα ξεχαστεί εύκολα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Κι είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Αλμέιδα θα δίνει εξετάσεις κάθε βδομάδα στο απαιτητικό κοινό της Ένωσης που δύσκολα μπορεί να χωνέψει ότι η αγαπημένη του ομάδα αποκλείστηκε στο Conference League από τα προκριματικά όταν ο μεγάλος εγχώριος αντίπαλός της, ο Ολυμπιακός, έφτασε πέρσι να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου μέσα στην Opap Arena.

Είναι  γεγονός ότι στην πρεμιέρα της Super League η καλύτερη εικόνα από τους τέσσερις πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος  ανήκει στην ΑΕΚ δίχως αυτό να σημαίνει απολύτως τίποτα φυσικά για το τώρα και το αύριο του πρωταθλήματος. Αλλά είναι η αλήθεια: Η Ένωαση έβγαλε ένταση, είδαμε την ομάδα που μας έχει συνηθίσει ο Αλμέιδα στην Ελλάδα δυο χρόνια τώρα και αποκαλύφθηκε το βάθος του ρόστερ που χρειάζεται οπωσδήποτε έναν ακόμα καλό φορ για να μοιράζεται τη θέση με τον Λιβάι Γκαρσία! Διότι η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα με αυτόν στην κορυφή της επίθεσης και άλλη χωρίς αυτόν….

Το θέμα είναι ότι ο Λιβάι  Γκαρσία  είναι από τους παίχτες που κάνουν την διαφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα! Την σεζον του ντάμπλ αυτοί που έκαναν την διαφορά ήταν αυτός , ο Aραούχο, ο Πινέδα και μετά στα play off ο Τσούμπερ όταν τραυματίστηκε ο Αραούχο. Έχει το γνωστό θέμα με τους μυικούς τραυματισμούς αλλά αυτό πέρυσι ήταν και απόρροια πολλών πραγμάτων , όπως η μηδενική ξεκούρασητο καλοκαίρι , η κακή προετοιμασία που έκανε αλλά και η βιασύνη που έδειξε πολλές φορές να μπει στις προπονήσεις χωρίς να είναι 100% έτοιμος! Άλλωστε την σεζόν του νταμπλ με σωστή προετοιμασία και ξεκούραση είχε ελάχιστους τραυματισμούς έως καθόλου! Φέτος, στην ΑΕΚ ελπίζουν ότι αποκλείεται να λείψει τόσες πολλές φορές όσο πέρυσι.

Όμως,όσες λείπει η απουσία του είναι καταδικαστική για την ομάδα, όπως αποδείχτηκε στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας με τη Νόα…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα