Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων σε Μακεδονία και Θράκη

Συνάντηση εργασίας Τάκη Θεοδωρικάκου-Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στο ΥΜΑΘ,για την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται στο ΥΜΑΘ από επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον βορειοελλαδικό χώρο

Στη συνάντηση εργασίας Τάκη Θεοδωρικάκου-Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στο ΥΜΑΘ,  συζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται στην Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του ΥΜΑΘ από επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον βορειοελλαδικό χώρο, συζήτησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στην συνάντηση  εργασίας που πραγματοποίησαν στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου και η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοϊζου. Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά τόσο για την επιτάχυνση της κατασκευής του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec», το οποίο αναφέρθηκε πως όταν ολοκληρωθεί θα καταστήσει την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της καινοτομίας για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης όσο και για την ανάπλαση και αναβάθμιση των υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου, που πραγματοποιεί η ΕΤΒΑ και χρηματοδοτεί το Υπουργείο Ανάπτυξης με 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με τις ιδιωτικές επενδύσεις, με βάση τον αναπτυξιακό νόμο, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι: «Με τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΜΑΘ εξετάσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν ενταγμένες επενδυτικές προτάσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο. Επισήμανα ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και ιδιαίτερα οι προτάσεις και τα επενδυτικά σχέδια από προηγούμενους Αναπτυξιακούς Νόμους και να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ανακοίνωσε ότι, το επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα ξεκινήσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλους τους Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Θέμα τους θα είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν στην διάθεση των επιχειρήσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την τόνωση των επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι συγκεκριμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τους ανθρώπους της αγοράς των Περιφερειακών Ενοτήτων της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός: «Η εντολή που έχουμε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι συγκεκριμένη: Να ανεβάσουμε πιο ψηλά την Μακεδονία και την Θράκη και αυτό έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στο ΥΜΑΘ. Ανεβάζοντας πιο ψηλά την Μακεδονία και την Θράκη δεν θα βγει κερδισμένος μόνο ο βορειοελλαδικός χώρος αλλά ολόκληρη η Ελλάδα» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα