Μήνυση για την πυρκαγιά στον Όρβηλο, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πολίτες των Σερρών

Στη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, χαρακτηρίζουν σκανδαλώδη την ευθύνη των υπευθύνων που άφησαν να καίγεται ένα παρθένο δάσος για περισσότερες από 30 μέρες, ζητώντας να διερευνηθεί, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς  αναφέρουν:

«Η φωτιά στον Ορβηλο ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια που συντελέστηκε στη χώρα μας. Βλέποντας αυτήν τη θλιβερή καταστροφή που συντελέστηκε πόνεσε η ψυχή μας. Και ενώ κάηκε για 32 ημέρες, η αντιμετώπιση από την Πολιτεία , τον Δήμο Σιντικής την Αντιπεριφέρεια Σερρών και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ανύπαρκτη ήταν και η αντιμετώπιση από τα εναέρια μέσα. Ένα παρθένο βουνό κάηκε επειδή είχε την ατυχία να βρίσκεται στον Νομό Σερρών, στην περιοχή Αχλαδοχωρίου-Αγκίστρου του Δήμου Σιντικής, στα σύνορα με την Βουλγαρία. Επειδή κανείς από τους αρμοδίους δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, είμαστε υποχρεωμένοι ως πολίτες να ζητήσουμε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει το θέμα, να αποδώσει τις ευθύνες, γι’ αυτό και καταθέσαμε την μηνυτήρια αναφορά» δήλωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Ιωάννης Γιάντσιος, ένας από όσους υπέγραψαν την μηνυτήρια αναφορά.

«Επειδή οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως. Επειδή έχουν διαπραχθεί ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα, από δημόσιους λειτουργούς. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για τις δικές Σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα» καταλήγει το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα