Οι μεταναστευτικές ροές από τη θάλασσα, στη Κρήτη αυξάνονται επικίνδυνα

Η συνέχιση της έντασης με την οποία αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές, θα δημιουργήσει μετά το Σεπτέμβριο σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη, αφού οι υφιστάμενες δομές θα αδυνατούν να τους δεχτούν

Αυξήθηκαν μόνο στην Κρήτη 350% οι μεταναστευτικές ροές  φέτος και συνεχίζουν με μεγάλη ένταση. Αναμένονται Κυβερνητικές παρεμβάσεις εάν συνεχιστεί το πρόβλημα

Τα στοιχεία και οι αριθμοί για τις μεταναστευτικές ροές από τη θάλασσα, δείχνουν ότι αυξάνονται επικίνδυνα

Τα στοιχεία για τη Κρήτη δείχνουν στο πρώτο επτάμηνο του 2023, είχαν μπει 700 μετανάστες και φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα ξεπέρασαν τους 2.600. Αύξηση πάνω από 350%!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, η κατάσταση προς το παρόν είναι ελεγχόμενη καθ’ ότι η χωρητικότητα των Δομών φτάνει τις 30.000, ενώ μέχρι 30/6/2024 διέμεναν σε αυτές 18.000 μετανάστες. Όμως εάν συνεχιστεί και το φθινόπωρο με την ίδια ένταση η προέλευση μεταναστών είναι μαθηματικά βέβαιον ότι οι υφιστάμενες Δομές θα φρακάρουν και γι’ αυτό το ενδεχόμενο δεν λαμβάνεται καμία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 είχαν φτάσει στην Κρήτη 700 μετανάστες, ενώ φέτος για το ίδιο διάστημα ο αριθμός ξεπερνά τους 2.600.

Οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται στην Κρήτη – 32 νέοι μετανάστες εντοπίστηκαν νότια των Καλών Λιμένων

Ακόμα μια “φουρνιά” με μετανάστες εντοπίστηκε από το Λιμενικό .

Πρόκειται για 32 αλλοδαπούς που βρέθηκαν μέσα σε σκάφος 30 περίπου ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 23 Αιγύπτιους, εκ των οποίων εφτά είναι ανήλικοι, δύο Σύριους, δύο άτομα από το Σουδάν και πέντε από το Πακιστάν.

Στις 17.30 το απόγευμα αναχώρησαν με προορισμό το Ηράκλειο όπου θα φιλοξενηθούν στις παλιές εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα