Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρώτα την εξουσία, μετά θα τα κάνουμε όλα καλύτερα

Α. Διαμαντοπούλου: Αγωνίζομαι για να αντικαταστήσω τον κ. Μητσοτάκη

Η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της έκανε γενικότερες αναφορές στο πολιτικό σύστημα, επέμεινε στον όρο σοσιαλδημοκρατία και έδωσε έμφαση στην αντικατάσταση του σημερινού πρωθυπουργού -κάποιοι της αποδίδουν τάσεις συνεργασίας με το κόμμα της ΝΔ- από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο όμως μια συλλογικής ηγεσίας:

«Σήμερα βρισκόμαστε με ένα πολιτικό σύστημα σε ανισορροπία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε πλέον καθαρά και με δείκτες αλλά και στη συνείδηση των πολιτών.

Μπήκα σ΄ αυτόν τον αγώνα όχι για να συνεργαστώ αλλά για να αντικαταστήσω το κ. Μητσοτάκη και την πολιτική του. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει ανάγκη όχι απλά από ηγέτη του κόμματος αλλά από ηγεσία που θα συγκριθεί, θα αναμετρηθεί , θα νικήσει και θα αντικαταστήσει τον κύριο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας».

Θεωρεί ότι στις ευρωεκλογές έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε ταχύτατη καθοδική πορεία, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση σε σύγχυση και πως η χώρα συνειδητοποιεί το κενό και την ανάγκη για μια νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

Ν. Ανδρουλάκης: Οι ιδιωτικοποιήσεις κάνουν κακό στην… υγεία

Με ανάρτησή του στο face book, o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για μια εκ νέου θητεία, Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της φιλελεύθερης αντίληψής τους για ιδιωτικοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα, ευνοούν την απαξίωση του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι δομές δημόσιας υγείας.

Αναφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου στο οποίο «οι γιατροί κατήγγειλαν ότι η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου νοσηλεύεται στην Αθήνα με συμπτώματα εγκεφαλικού λόγω των εξαντλητικών ωραρίων». Επισήμανε μάλιστα, γενικεύοντας για το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας, πως υπάρχει υποστελέχωση τμημάτων και υπερεφημέρευση.

Σχολίασε δε τα λόγια του πρωθυπουργού, ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπενθυμίζοντας ότι αυτά τα έλεγε έχοντας υπόψη του πως μεγάλο μέρος από τα 40 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, θα δίνονταν για τη δημόσια υγεία.

Χ. Δούκας: Πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση

Την ίδια ώρα, ο συνυποψήφιος του κ. Ανδρουλάκη και δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας από τη Ρόδο, έθετε στο πρόγραμμά του ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία, τα νοσοκομεία και τις υποδομές υγείας. Μίλησε για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους -η κατάσταση είναι δραματική επέμενε- και τον τουρισμό, ο οποίος, για να είναι βιώσιμος θα πρέπει να έχει  λυμένο το θέμα της υγείας. Ακόμη, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία -στη Ρόδο υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο, σε αναισθησιολόγους και σε βασικές ειδικότητες.

Στην περιοδεία του στο νησί έκανε πολλαπλές σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, στην ακρίβεια, στις δασικές πυρκαγιές (στη Ρόδο τραυματίστηκαν πυροσβέστες) και φυσικά ζήτησε τη συνδρομή όλων, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα