Το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» ανοίγει άμεσα – Ποια τα νέα κριτήρια

Με προϋπολογισμό που θα φθάνει τα 2 δισεκ. θα ανοίξει το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». Αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα, που η κυβέρνηση σκοπεύει να διαχειριστεί τη στεγαστική κρίση

Αναμένονται ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει Προϋπολογισμό που θα φθάνει τα 2 δισεκατομμύρια.

Το νέο πρόγραμμα θεωρείτε ήδη εγκεκριμένο και θα περιλαμβάνει διευρυμένα κριτήρια. Το σημαντικότερο είναι η αλλαγή στα ηλικιακά όρια. Αυτή τη φορά, αφού θα δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους έως 50 ετών, ενώ στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, οι τράπεζες δέχονταν αιτήσεις από ωφελούμενους έως 39 ετών.

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμείνουν και πάλι αρκετά χαμηλά.

Θα γίνουν επίσης αλλ;αγές και στα κριτήρια του ακινήτου. Στον πρώτο κύκλο, αποδείχτηκε ότι υπήρχανμεγάλες δυσκολίες στο να βρεθεί σπίτι που να πληρούσε τα πάντα, από τιμή μέχρι παλαιότητα. Έτσι, οι συζητήσεις τώρα επικεντρώνονται στο να χρηματοδοτηθεί η αγορά και πιο καινούριων σπιτιών, κάτω των 15 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο,. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λίγο πριν την ΔΕΘ , στην οποία ο πρωθυπουργός αναμένετε να το ανακοινώσει.
Σπίτι μου 2: Τα σχεδιαζόμενα νέα κριτήρια για την  αίτηση

Εισοδηματικά κριτήρια: Εξετάζεται διεύρυνση για να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι, στον πρώτο κύκλο, ίσχυαν τα εξής εισοδηματικά κριτήρια: Κατώτατο εισοδηματικό όριο ύψους 10.000 ευρώ και πιο αναλυτικά, 16.000 ευρώ ανώτατο όριο για τους άγαμους και 24.000 ευρώ για τα ζευγάρια. Από εκεί και πέρα, κάθε παιδί είχε προσαύξηση 3.000 ευρώ, ενώ οι μονογονεϊκές οικογένειες είχαν ανώτατο όριο 27.000 ευρώ.
Κριτήρια ακινήτου: Θα ενταχθούν και καινούριες κατοικίες, κάτω των 15 ετών, για να υπάρχουν περισσότερες επιλογές.
Επιτόκιο δανεισμού: Θα κινείται κάτω από τα όρια της αγοράς που ισχύουν σήμερα. Θα είναι επίσης διαφορετικό, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Δηλαδή, για παράδειγμα, οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά θα έχουν χαμηλότερο επιτόκιο.
Όροι δανείου: Το δάνειο θα καλύπτει και στον δεύτερο κύκλο, το 90% της αξίας του ακινήτου. Θα έχει διάρκεια έως 30 έτη.
Ηλικιακά κριτήρια: Στον πρώτο κύκλο καλύπτονταν οι νέοι από 25 έως 39 ετών. Τώρα θα προστεθούν και ωφελούμενοι ηλικίας 40 έως 50 ετών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα