Έβγαλε στη σέντρα Σιδηρόπουλο, Κουμπαράκη και Παπαδόπουλο ο Λανουά

Ο Γάλλος πρόεδρος της ΚΕΔ ανέλυσε τις φάσεις που έγιναν λάθη στην πρεμιέρα

Οι διαιτητές Σιδηρόπουλος, Κουμπαράκης και Παπαδόπουλος βρέθηκαν στο στόχαστρο του Γάλλου προέδρου της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά για λάθη που έκαναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Λανουά όπως δεσμεύτηκε έκανε αναφορά, ενώ η ΕΠΟ αποσαφήνισε «πως οι φάσεις επιλέγονται και αναλύονται από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔ και τους συνεργάτες του και τις οποίες θεωρεί πως πρέπει να είναι εις γνώση των ομάδων και του κοινού. Όχι όλες τις φάσεις που θεωρούνται αμφισβητούμενες. Σκοπός είναι η γνώση των κανονισμών και όχι η τηλεκριτική».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Φωτιάς-Ευαγγέλου (ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2):

34’: Ο VAR Ευαγγέλου φώναξε τον διαιτητή Φωτιά για ανασκόπηση της φάσης και ο Φωτιάς έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, σε πτώση του Κεντζιόρα μετά από τράβηγμα του Πεταυράκη. Ο Σβαμπ έκανε το 1-1.

Ο Λανουά σχολίασε: «Ο αμυντικός εστιάζει στο να κρατήσει τον επιτιθέμενο. Θέλει να αποφύγει ο επιθετικός να κατακτήσει η μπάλα, κρατώντας τον. Καμία πρόθεση να διεκδικήσει τη μπάλα».

45+5’: Ο Φωτιάς, μετά από παρέμβαση του Ευαγγέλου, πήρε πίσω πέναλτι που έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ σε χέρι του Μπέργκστρομ.

Ο Λανουά σχολίασε: «Ο παίκτης δεν έχει πρόθεση να ακουμπήσει τη μπάλα με το χέρι του, καμία κίνηση από το χέρι του προς τη μπάλα και δεν κάνει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Είναι καλό παράδειγμα παρέμβασης του VAR για τη διόρθωση λαθών».

 

Παπαδόπουλος-Κουμπαράκης (Βόλος-Ολυμπιακός 0-2):

Για το μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες στον Ντόη στο 30’, όπου ο Παπαδόπουλος έβγαλε κίτρινη, ο Λανουά σχολίασε: «Σε αυτή την περίπτωση (σ.σ. για το μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες στον Ντόη) περιμένουμε κόκκινη κάρτα απευθείας. Είναι επικίνδυνη φάση. Εφόσον ο διαιτητής έχασε τη φάση έπρεπε να παρέμβει ο VAR».

 

Σιδηρόπουλος-Τσαγκαράκης (Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1):

Για το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Κρεσπί: “Σε περίπτωση φάουλ, σύμφωνα με τους νόμους του παιχνιδιού, όταν ο ένας επιτιθέμενος βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από τείχος που σχηματίζουν τρεις ή παραπάνω παίκτες, πρέπει να δίνεται έμμεσο. Η απόφαση δίνεται από την καλύτερη ικανότητα του διαιτητή με βάση τους νόμους και την ψυχή του παιχνιδιού και θα βασίζεται στην άποψη του διαιτητή που έχει την «ελευθερία» να πάρει τα απαραίτητα μέτρα με βάση τους κανόνες τους παιχνιδιού. Άρα, πρέπει ο διαιτητής να είναι πιο ενεργός όσον αφορά στην εκτέλεση των φάουλ”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα