Βαρούχας και Σπανέας εξέθεσαν τον Σιδηρόπουλο

Δεν περνάνε οι δικαιολογίες του διεθνή διαιτητή

Ο Παναγιώτης Βαρούχας και ο Γιώργος Σπανέας, εξέθεσαν τον διεθνή ρέφερι Τάσο Σιδηρόπουλο επισημαίνοντας ότι κακώς επικαλέστηκε τη μη λειτουργία του VAR στη φάση του 0-1 των Αρκάδων στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, ο Π. Βαρούχας στην εκπομπή του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 «Έφεση της Τρίτης» είπε: «ο Σιδηρόπουλος επικαλέστηκε ότι χάλασε το VAR και τηλεφώνησε και είπε στον Λανουά αυτό ακριβώς. Ο κανονισμός, ωστόσο, είναι σαφέστατος. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR καταρχάς, όταν δεν λειτουργεί το VAR o διαιτητής είναι υποχρεωμένος να σταματήσει το παιχνίδι και να ενημερώσει τους αρχηγούς! Πρώτο τεχνικό λάθος είναι αυτό, ότι δεν ενημέρωσε, δηλαδή, τους για τη μη λειτουργία του VAR. Το VAR, ωστόσο, δεν έχει δικαίωμα ούτως ή άλλως να παρέμβει σε επανέναρξη φάσης! Χτυπιέται για παράδειγμα κόρνερ και η μπάλα δεν είναι στημένη σωστά. Το VAR το βλέπει, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι».

Επομένως, όπως τονίστηκε στη συζήτηση των «τριών», η επίκληση Σιδηρόπουλου ότι δεν λειτουργούσε το VAR δεν έχει κανένα απολύτως νόημα! Από την πλευρά του, εξάλλου, ο κ. Σπανέας υπογράμμισε και εκείνος από την πλευρά του τον κανονισμό και πρόσθεσε ότι η φάση είναι πεντακάθαρη: «Ο παίκτης του Asteras AKTOR κουνήθηκε τρεις, τέσσερις φορές μπροστά πίσω, είναι εμφανέστατη παρέμβαση και έμμεσο για τον Παναθηναϊκό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα