Στιλ: «Ο Παναθηναϊκός διαθέτει έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη»

«Χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να μας κάνει ζημιά»

Οι Γουίλ Στιλ και Μπράις Σαμπά μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Λανς την Πέμπτη, επισημαίνοντας πως το «Τριφύλλι» διαθέτει πολύ καλή ομάδα.

Ο προπονητής της Λανς εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός είναι μια έμπειρος και στο παρελθόν έχει προκαλέσει προβλήματα σε γαλλικές ομάδες, ενώ φέτος κόντραρε στα ίσια τον Άγιαξ. Στην εμπειρία των «πράσινων» στάθηκε και ο Σαμπά, κάτι που δείχνει πως άπαντες στην Λανς έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τους «πράσινους».

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Για την προπόνηση μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς:

Γουίλ Στιλ: «Ήταν κάτι έντονο και πολύ ευχάριστο να το βιώσω. Είναι πάντα ευχαρίστηση να μπορείς να συνδεθείς με τους οπαδούς και να δεις το εύρος της υποστήριξης που έχουμε πίσω μας. Για την Πέμπτη, περιμένω ένα γεμάτο στάδιο Bollaert-Delelis, το οποίο, ελπίζω, θα μας ωθήσει προς τη νίκη σε μια πραγματικά απίστευτη ατμόσφαιρα».

Μπράις Σαμπά: «Οι άνθρωποι της Λανς γνωρίζουν τη σημασία αυτού του αγώνα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι οπαδοί θα είναι εκεί και ότι θα υπάρξει μια μεγάλη γιορτή στις εξέδρες για αυτόν τον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα της σεζόν. Εναπόκειται σε εμάς να κάνουμε τη δουλειά ώστε να κάνουμε αυτή τη βραδιά ακόμα καλύτερη».

Για τον Παναθηναϊκό:

Γουίλ Στιλ: «Ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ ώριμη και έμπειρη ομάδα. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλη γνώση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με περισσότερα από 200 παιχνίδια. Είδαμε ότι προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στον Άγιαξ στον προκριματικό γύρο του Europa League και σε γαλλικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν ένα αρκετά σαφές πλάνο παιχνιδιού, με πολλή επιθετικότητα όταν χάνουν την μπάλα».

Μπράις Σαμπά: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ επίμονος και έμπειρος αντίπαλος. Ξέρουμε ότι αυτές οι δύο αναμετρήσεις θα είναι δύο μεγάλες μάχες. Ο πρώτος αγώνας στην έδρα μας θα είναι σημαντικός. Θα πρέπει να βάλουμε τα απαραίτητα συστατικά για να παίξουμε ένα σπουδαίο ματς».

Για την διαχείριση του παιχνιδιού:

Γουίλ Στιλ: «Θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην πέσουμε στην παγίδα της σωματικής μάχης που ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να επιβάλει στους αντιπάλους του. Οι παίκτες πρέπει να επικεντρωθούν στο πλάνο παιχνιδιού μας, να μην παρασυρθούν και να βασιστούν στο καλό περιεχόμενο που έχουμε παράξει τις τελευταίες εβδομάδες. Θέλουμε να διατηρήσουμε τις αρχές μας, αλλά πρέπει επίσης να είμαστε ενήμεροι για τις ποιότητες του Παναθηναϊκού και τα προβλήματα που μπορεί να μας προκαλέσει. Θα πρέπει να μετατρέψουμε το γεγονός ότι παίζουμε εντός έδρας σε πλεονέκτημα».

Μπράις Σαμπά: «Θα κάνουμε τα πάντα για να προσεγγίσουμε σωστά αυτά τα δύο ματς και να περάσουμε αυτόν τον γύρο. Πολλοί στην ομάδα, ανακαλύψαμε το Champions League και το Europa League την περασμένη σεζόν. Αυτή τη φορά, παίρνουμε μια γεύση από το Conference League. Τα ευρωπαϊκά ματς που παίξαμε το 2023/24 μας έμαθαν ότι η αποτελεσματικότητα είναι αυτό που μετράει στους αγώνες υψηλού επιπέδου».

Πώς αισθάνεστε που παίζετε το πρώτο ματς εντός έδρας;

Γουίλ Στιλ: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν πρόκειται να δώσουμε περισσότερη προσοχή σε αυτό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τα δύο ματς. Υπάρχει μια ιστορία μεταξύ της Λανς και του Παναθηναϊκού που είναι ευνοϊκή για εμάς (2 νίκες στο Bollaert, μια ήττα και μια ισοπαλία στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας), θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στο ίδιο μοτίβο. Το Ολυμπιακό στάδιο ήταν τυχερό για τη Λανς στο παρελθόν, αποδεχόμαστε την κλήρωση όπως έγινε».

Νιώθετε την εμπειρία που απέκτησαν οι παίκτες σας την περασμένη σεζόν στην ευρωπαϊκή σκηνή;

Γουίλ Στιλ: «Αυτή η εμπειρία έγινε αισθητή σε όλη την προετοιμασία και στον πρώτο αγώνα της Ligue 1. Υπάρχει μια ωριμότητα σε ό,τι κάνουμε, στη διαχείριση των γεγονότων κατά τη διάρκεια και πριν από έναν αγώνα, και αυτό είναι θετικό. Θα ήταν ανόητο να μην αξιοποιήσω αυτή την εμπειρία, αυτή την ικανότητα να παραμένουμε ψύχραιμοι σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς διευκολύνει το έργο μας».

Είναι αυτός ο αγώνας υψίστης σημασίας για τον σύλλογο;

Γουίλ Στιλ: «Σε όλα τα επίπεδα, αυτός ο αγώνας είναι σημαντικός, τόσο για το αγωνιστικό μέρος, για τους οπαδούς, όσο και οικονομικά, καθώς φέρνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από την αλήθεια. Είναι σημαντικός και για μένα, γιατί θέλω να συμμετάσχω και εγώ στο Κύπελλο Ευρώπης. Για όλους είναι σημαντικός».

Πώς θα διαχειριστείτε την επιτάχυνση του προγράμματος για αυτό το 2ο μέρος του Αυγούστου;

Γουίλ Στιλ: «Μόλις έφτιαξα το πρόγραμμα για τις επόμενες 2 εβδομάδες, και θα είναι ένας μεγάλος μαραθώνιος με ταξίδια και πράγματα να διαχειριστούμε. Είμαστε τυχεροί, η ομάδα είναι πλήρης, αλλά κυρίως γεμάτη ποιότητα. Θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε πολλούς παίκτες. Υπάρχει υγιής και εξαιρετικά θετικός ανταγωνισμός, όλοι θέλουν να παίξουν τα πάντα, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι εφικτό. Το βλέπω μόνο ως ένα θετικό σημείο που πρέπει να έχουμε υπόψη μας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα