Αντιδράσεις στη Γιουνάιτεντ για την παραχώρηση του Πελίστρι

Οι φίλοι της ομάδας του Μάντσεστερ περίμεναν πως ο Ουρουγουανός θα μπορούσε ν’ αξιοποιηθεί

Η μεταγραφή του Φακούντο Πελίστρι στον Παναθηναϊκό αποτελεί θέμα συζήτησης στην Αγγλία, με τα media και τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνουν θέση. Η μεταγραφή αποτελεί κεντρικό θέμα και στην Αγγλία, αφού οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες παγκοσμίως, ενώ ο Πελίστρι είναι διεθνής Ουρουγουανός σε ιδανική ηλικία και ένας παίκτης στον οποίο η Γιουνάιτεντ είχε ποντάρει  αρκετά.

Οι φίλοι της ομάδας του Τεν Χαγκ είναι απογοητευμένοι, αφού θεωρούν ότι ο Πελίστρι είναι ένας ποιοτικός παίκτης που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα είναι καλύτερος του Άντονι, ενώ ακόμα κι όσοι συμφωνούν με την αποχώρησή του, θεωρούν πολύ χαμηλό το ποσό με το οποίο δέχτηκε να τον παραχωρήσει η Γιουνάιτεντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και κάποιες ιστοσελίδες που ασχολούνται με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα κείμενά τους να αναφέρουν ότι δεν έγινε σωστή διαχείριση στον Πελίστρι και πως αυτός μπορεί να «λάμψει» στην Ελλάδα. Το μόνο θετικό που βρίσκουν είναι το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε ο αγγλικός σύλλογος και μπορεί να φέρει έξτρα χρήματα στα ταμεία του στο μέλλον.

«Λόγω του πόσο υψηλές προσδοκίες είχε κατά την άφιξή του, είναι εύκολο να καταλάβουμε, γιατί μπορεί να υπάρχει απογοήτευση για την πορεία του, αλλά η Γιουνάιτεντ μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της. Μια σειρά από κακοσχεδιασμένους δανεισμούς οδήγησε τον Πελίστρι να δυσκολεύεται να βελτιώσει και να αυξήσει την αξία του -ένα θέμα, για το οποίο έχουμε δει πολλούς παίκτες να υποφέρουν στο «Ολντ Τράφορντ», και η Γιουνάιτεντ πρέπει να το βελτιώσει.

Ο Πελίστρι στάλθηκε στην Αλαβές δύο φορές και άλλη μία στη Γρανάδα, και έπαιζε κάτω από μια σειρά από προπονητές, καθώς οι ομάδες αυτές, που μάχονταν για τον υποβιβασμό, τους άλλαζαν σαν τα πουκάμισα. Σε κάθε περίπτωση, ήταν λογικό να αποτύχει εκεί, παίζοντας για ομάδες, που είχαν ελάχιστη κατοχή και μερικές φορές εξαντλούσε την αυτοπεποίθησή του.

Αν και δεν θα είναι στη Γιουνάιτεντ, ο Πελίστρι θα μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα. Το να παίζει σε μια ομάδα (σ.σ. τον Παναθηναϊκό), που θα κυριαρχεί στα περισσότερα παιχνίδια εντός της χώρας, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τον Πελίστρι, ο οποίος με τον δανεισμό του στάλθηκε στις ομάδες του τελευταίου μισού της LaLiga, όπου είχε λίγες πιθανότητες να λάμψει.

Το αφεντικό της Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα είναι από τους μεγαλύτερους οπαδούς του Πελίστρι.

Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε ότι η ρήτρα του 30 τοις εκατό είναι πολύ χρήσιμη, αλλά η Γιουνάιτεντ μπορεί να μείνει με την επιθυμία για την ώρα να είχε χειριστεί καλύτερα την εξέλιξή του» αναφέρει χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- το «unitedinfocus.com».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα