Ο Φασούλας δεν θέλει ηλεκτρονικές εκλογές στην ΕΟΚ

Ερωτηματικά για το αδιάβλητο της διαδικασίας

Θέση ενόψει των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ στις 15 Σεπτεμβρίου πήρε η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα «Πρώτα το Μπάσκετ», ζητώντας αυτές να γίνουν δια ζώσης.

Στο μήνυμά της η παράταξη αναφέρεται στο ζήτημα των ηλεκτρονικών εκλογών και το αδιάβλητο του εν λόγω συστήματος, αναφέροντας:

«Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή την αδιαπραγμάτευτη πίστη του στον θεσμό των δια ζώσης εκλογών, ειδικά από τη στιγμή που έχουν εκλείψει οι λόγοι δημόσιας υγείας, που έφεραν στη ζωή μας τις ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες.

Το τελευταίο -χρονικά- διάστημα γινόμαστε δέκτες ερωτήσεων από παράγοντες σωματείων, αν οι ηλεκτρονικές εκλογές είναι αδιάβλητες και αν μπορεί κάποιος να δει τι ψηφίζει ο εντεταλμένος από τον σύλλογο, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Αυτό, μας λένε οι παράγοντες, άφησαν να εννοηθεί κάποιοι που επικοινώνησαν μαζί τους. Ελπίζουμε να είναι… παρανόηση.

Στη χώρα μας το αδιάβλητο των εκλογών, με όποιον τρόπο κι αν γίνουν, είναι κύριο μέλημα της Πολιτείας, της Ομοσπονδίας και όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» είναι εδώ για να εγγυηθεί ότι κανείς δεν μπορεί να διεισδύσει και να αποκτήσει γνώση της ψήφου των σωματείων.

Επιμένουμε -να θέλουμε- να πιστεύουμε ότι πρόκειται για παρανόηση και κανείς δεν επιχείρησε τεχνηέντως να φοβίσει, ή να ποδηγετήσει τους παράγοντες.

Είμαστε πολλοί και είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε να διασφαλίσουμε πως οι εκλογές, με όποιον τρόπο κι αν γίνουν, εμείς επιμένουμε δια ζώσης και προκαλούμε τη διοίκηση της ΕΟΚ να το πράξει, θα είναι αδιάβλητες και θα εκφραστεί ελεύθερη η βούληση των σωματείων».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα