Χαλκιδική: Παραδόθηκε ο χειριστής του λούνα παρκ

Παραδόθηκε στις Αρχές, ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος το βράδυ της Δευτέρας (20/08), στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., «κατά τη διάρκεια λειτουργίας του παιχνιδιού-μηχανήματος crazy dance μέσα στο λούνα παρκ, έσπασε ένα από τα καθίσματα του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι. Στο σημείο μετέβη σταθμός του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες διαπίστωσαν το θάνατο του νεαρού. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη, ενώ ο 21χρονος χειριστής αποχώρησε από το σημείο».

Ο 58χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ ο 21χρονος χειριστής αρχικά εξαφανίστηκε και πριν από λίγο παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Ήδη έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε για να γίνει αυτοψία.

«Τα μηχανήματα δεν είχαν άδεια», λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας

Το τραγικό συμβάν συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας και του αδερφού του 19χρονου, όταν το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με την δήμαρχο Κασσάνδρας το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, η διαδικασία που ακολουθείται δηλαδή για την ανανέωση της άδειας.

Όπως είπε η κα Χαλκιά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμος ήταν ήδη -πριν την τραγωδία- στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

«Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, όπως λέει η ΚΥΑ το υπουργείο Ανάπτυξης», ανέφερε. «Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα