Παλέρμο: Ο πρόεδρος της Morgan Stanley ανάμεσα στους αγνοούμενους του ναυαγίου

Ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς γιόρταζε τη δικαίωσή του για υπόθεση απάτης. Ο δικηγόρος της Clifford Chance, Κρις Μορβίλο είναι μεταξύ των έξι που αναζητώνται. Το γιοτ ανατράπηκε περίπου στις 05:00 τοπική ώρα, μετά από σφοδρή καταιγίδα που προκάλεσε περιστρεφόμενες στήλες αέρα

Ο πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του και ο δικηγόρος της Clifford Chance Κρις Μορβίλο είναι μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη βύθιση πολυτελούς γιοτ σε καταιγίδα στα ανοικτά της Σικελίας τη Δευτέρα, δήλωσε η Πολιτική Προστασία της Σικελίας στο BBC.

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, 59 ετών, και η κόρη του Χάνα, 18 ετών, αναφέρθηκαν νωρίτερα επίσης ως αγνοούμενοι μετά το περιστατικό σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από τις ακτές του νησιού της Μεσογείου.

Το 56 μέτρων Bayesian μετέφερε 22 άτομα, μεταξύ των οποίων Βρετανοί, Αμερικανοί και Καναδοί. Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία. Η Πολιτική Προστασία της Σικελίας επιβεβαίωσε επίσης ότι ανασύρθηκε η σορός του μάγειρα του πλοίου.

Το γιοτ ανατράπηκε περίπου στις 05:00 τοπική ώρα, μετά από σφοδρή καταιγίδα που προκάλεσε νεροποντές, ή περιστρεφόμενες στήλες αέρα. Η επιχείρηση έρευνας αναμένεται να συνεχιστεί σύντομα.

Ο Μπλούμερ είναι στενός φίλος του Μάικ Λιντς. Οι καλεσμένοι γιόρταζαν την αθώωση του Μάικ Λιντς, του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας, στο superyacht Bayesian όταν το σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας. Αρχικά είχε αναφερθεί πως ήταν ένα ταξίδι «δώρο» για τους εργαζόμενους του Μάικ Λιντς, όμως πλέον διασαφηνίστηκε.

Ο Λιντς είχε συγκεντρώσει καλεσμένους από τη νομική εταιρεία Clifford Chance και την Invoke Capital, τη δική του εταιρεία, αφού τον Ιούνιο απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απάτης για την πώληση της Autonomy, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κρίθηκε αθώος σε όλες τις κατηγορίες για διόγκωση της αξίας της εταιρείας, την οποία πούλησε στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Hewlett-Packard έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων λιρών το 2011.

Πηγή: Newmoney.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα