Χαλκιδική: Τραγικός θάνατος 19χρονου σε λούνα πάρκ – Έσπασε το κάθισμα – Διέφυγε ο χειριστής

Ο άτυχος νεαρός βρισκόταν επάνω στο παιχνίδι μαζί με τον αδερφό του, ενώ ο τρίτος της οικογένειας παρακολουθούσε το περιστατικό. Έχει ήδη συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του χώρου. Όσο για τον πρόεδρο της κοινότητας Πευκοχωρίου, παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει τους αρμόδιους

Δραματικές στιγμές στην Χαλκιδική από το δυστύχημα που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας με έναν 19χρονο να χάνει τη ζωή του όταν έσπασε παιχνίδι σε λούνα παρκ στo Πευκοχώρι.

Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ δεν έχει συλληφθεί ο χειριστής του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 19χρονος μαζί με τον αδερφό του ήταν σε ένα παιχνίδι το οποίο έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Το περιστατικό παρακολουθούσε ο τρίτος αδερφός των παιδιών που ήταν επίσης στον χώρο.

Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ διέφυγε της σύλληψης ο χειριστής του παιχνιδιού καθώς τράπηκε σε φυγή τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Χαλκιδικής.

Από τις αρχές, διερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και του μηχανήματος, ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί μέχρι τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης.

Δραματικές είναι οι δηλώσεις του αδερφού του άτυχου 19 χρονου που μίλησε στην ΕΡΤ. «Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη».

Ο νεαρός σοκαρισμένος συνεχίζει «Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου, Γιώργος Τσιρκούδης δήλωσε μιλώντας στο ΕRTNEWS ότι δε γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για το λούνα παρκ. «Πάνω από 20 χρόνια υπάρχει το λούνα παρκ. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Δε γνωρίζω ποιος είναι αρμόδιος».

Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας. Θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα