Μάκης Γκαγκάτσης στην “Δίκη στον ΣΚΑΙ” για την συνεργασία του με τον Μαρινάκη, Καραπαπά

Ο Μάκης Γκαγκάτσης στην τηλεποπτική του εμφάνιση στην “Δίκη στον ΣΚΑΙ”  μίλησε για τις σχέσις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για τις φήμες για τη σύμπραξη με τον Ολυμπιακό: «Πώς; Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός με στήριξε, πρέπει να ρωτήσετε τον Ολυμπιακό. Διοικώ την ΕΠΟ μόνος μου χωρίς συμπράξεις με πρόσωπα δικής μου επιλογής χωρίς δέσμευση και εξάρτηση από κανέναν. Ήμουν τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ και μπορεί να μη με θέλουν για αυτό οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός».

Για τις παλαιότερες δηλώσεις του περί υπαλλήλου/εντολοδόχου Αυγενάκη στον Ολυμπιακό: «Πρέπει να σχολιάσω τη συνέντευξη που έχω δώσει το 2020; Δεν μπορεί να πάρει την αθλητική δικαιοσύνη από την ΕΠΟ και να τη δώσει στη Λίγκα. Στις καταστατικές αλλαγές δεν συμπεριλαμβάνεται κάτι τέτοιο. Δεν θα αλλάξει κάτι».

Για τη συνεργασία με τον Μαρινάκη: «Συνεργαζόμαστε μέχρι στιγμής καλά. Δεν έχω κάποιο παράπονο από τον πρόεδρο της Λίγκας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Έχουμε καλή συνεργασία σε όλα τα θέματα».

Για τη συνεργασία με τον Καραπαπά: «Έχω συνεργασία όπως έχω με όλους τους προέδρους και τους αντιπροέδρους των ομάδων».

Για το πως θα πείσει όσους δεν τον ψήφισαν: «Ένα είναι το πρωτάθλημα. Ο κάθε ιδιοκτήτης ομάδας είναι μέσα σε ένα σύστημα μιντιακό, αθλητικό, πολιτικό, επιχειρηματικά. Κινείται σε τέσσερα πεδία που είναι αλληλένδετα το ένα με το άλλο και ο καθένας προσπαθεί να επιβάλλει τα θέλω του μέσω αυτών».

Για το ποια ιδιότητα υπερισχύει του προέδρου της ΕΠΟ και του ΠΑΟΚ: «Υπερισχύει η ιδιότητα μου ως πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν θα αρνηθώ ότι είμαι ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει παρθενογένεση. Η διοικηση ήρθε να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Από τη μια ο Ολυμπιακός που τραβάει το σχοινί, οπως και ο Παναθηναϊκός. Το πρωτάθλημα είναι ένα και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Η διαιτησία είναι το μεγαλύτερο ζήτημα αλλά ήρθαν τρεις άνθρωποι. Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους και θα κριθούν. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση στους τέσσερις μεγάλους ο καθένας για τους λόγους του όπως και στον Άρη αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η πίεση αυτή να γίνεται προϊόν τοξικότητας και να δηλητηριάζονται όλοι και όλα. Ο καλύτερος στο τέλος της χρονιάς να πάρει το πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει πολιτικό όνομα που δεν τον θέλει: «Δεν με νοιάζει. Το πολιτικό σύστημα που ανέφερα είναι ότι οι επιχειρηματίες έχουν και τις επαφές τους στην πολιτική σκηνή».

Για το πως θα πείσει να συνεργαστούν οι μεγάλοι: «Το πρώτο βήμα έγινε με την επιλογή της υπάρχουσας ΚΕΔ».

Για την επιλογή Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το προπονητικό: «Τα κλειδιά δόθηκαν στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ήταν η μοναδική επιλογή. Ο στόχος είναι να βρεθούμε στο Παγκόσμιο Κυπελλο και να αγαπήσουμε τη γαλανόλευκη ξανά. Το προπονητικό κέντρο είναι μια παρακαταθήκη που πρέπει να αφήσει αυτή η ΕΠΟ. Έχει γίνει μια συζήτηση με το Ελληνικό και με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την Παιανία. Η χρηματοδότηση είναι στα 14,5 εκατομμύρια ευρώ από τη UEFA και τη FIFA. Αυτά μπορεί να διαθέσει η ΕΠΟ. Έχει επισκεφθεί ήδη μηχανικός για να δούμε τι χρειάζεται να γίνει αν υπάρξει συμφωνία”

Για τους παίκτες που δεν αμείβονται αν οι ομάδες χρεωκοπούν: «Είναι ένα θέμα που μας ταλανίζει χρόνια. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ανήκει δυο μέλη του ΠΣΑΤ θα συζητηθεί. Κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή. Είναι από τις προτεραιότητες της διοίκησης. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Είναι κάτι που με βασανίζει. Πρέπει το κράτος να αναλάβει το χρέος του και να εκκαθαριστούν οι παλιές ΠΑΕ. Δεσμεύομαι ότι άμεσα θα ξεκινήσω συζήτηση για να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί τους παίκτες και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα