Η Παπαμιχαήλ έκανε το πρώτο βήμα για να μπει σε κυρίως ταμπλό Grand Slam

Νίκησε 2-1 σετ την Αμερικανίδα Λουίσα Τσιρίκο

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ λύγισε στα τρία σετ τη Λουίσα Τσίρικο και πέτυχε την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να περάσει στο US Open!

H 31χρονη τενίστρια (Νο.238) επικράτησε της 28χρονης Αμερικανίδας (Νο.200) με 6-4, 2-6, 6-1 και πέρασε στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, παραμένοντας στο κυνήγι της πρώτης παρουσίας της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam.

Στο πρώτο σετ η Δέσποινα έχασε δύο φορές προβάδισμα με μπρέικ, όμως «έσπασε» ξανά την αντίπαλό της στο ένατο γκέιμ (5-4) και δεν δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να σερβίρει με επιτυχία για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, η Τσίρικο πέρασε μπροστά με 1-3 και έφερε το ματς στα ίσα με ένα ακόμα μπρέικ στο όγδοο γκέιμ (2-6). Η Παπαμιχαήλ, πάντως, δεν έχασε την ψυχραιμία της και μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο τρίτο, όπου πέτυχε τρία μπρέικ και καθάρισε την πρόκριση.

Το επόμενο εμπόδιο της Δέσποινας στη Νέα Υόρκη είναι αρκετά υψηλότερο, καθώς θα βρει απέναντί της την Αμερικανίδα Αλίσια Παρκς, Νο.116 στον κόσμο και Νο.13 στο ταμπλό, που νίκησε με 6-3, 6-4 την Ισπανίδα Λέιρε Ρομέρο Γκόρμαθ (Νο.176).

Αν πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο, τότε θα διεκδικήσει μια θέση στο κυρίως ταμπλό του US Open κόντρα στη νικήτρια του ματς Λεπτσένκο-Γκλόζμαν/Μπάι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα