Διαφωνούν Βαρούχας και Σπάθας για τον Παναθηναϊκό

Ο Ηλίας Σπάθας ανέλυσε στο MEGA τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης και αφού έδωσε δίκιο στον Τάσο Σιδηρόπουλο στην φάση του ακυρωθέντος γκολ των Πράσινων και στην αποβολή του Κάρλος Ζέκα, στη συνέχεια μίλησε και για την επίμαχη στιγμή στο γκολ των Αρκάδων.

Ο πρώην διαιτητής διαφώνησε με τον Παναγιώτη Βαρούχα και όσα είπε ο τελευταίος στην ΕΡΤ περί άκυρου τέρματος του Αστέρα, τονίζοντας ουσιαστικά ότι όντως υπήρχε κακή εφαρμογή του κανονισμού όσον αφορά στα άτομα που μπήκαν στο τείχος του Παναθηναϊκού, ωστόσο εξήγησε ότι ο παίκτης των Αρκάδων δεν επηρέασε κάτι στη φάση και ως εκ τούτου το 0-1 ορθά μέτρησε.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, κάνοντας λόγο για λανθασμένη απόφαση στο νικητήριο γκολ του Αστέρα, το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει!

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής διαιτησίας τόνισε πως όταν στο τείχος πριν από εκτέλεση φάουλ βρίσκονται πάνω από τρεις αμυντικοί, τότε οι επιτιθέμενοι δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (είτε δίπλα, είτε μπροστά, είτε πίσω από το τείχος). Από τη στιγμή που ο Άνταμ βρέθηκε μέσα στο τείχος των παικτών του Τριφυλλιού, θα έπρεπε το γκολ να ακυρωθεί και να καταλογιστεί έμμεσο. Τόνισε μάλιστα ότι θα έπρεπε να παρέμβει ο VAR, κάτι που δεν συνέβη.

Κατά τα άλλα, ο Παναγιώτης Βαρούχας συμφώνησε με τις υπόλοιπες υποδείξεις των διαιτητών στις επίμαχες φάσεις. Η απευθείας κόκκινη κάρτα του Ζέκα ήταν σωστά, αφού ανέτρεψε τον Κρεσπί ως τελευταίος παίκτης στερώντας ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ. Αντίστοιχα, οι γραμμές του VAR έδειξαν ότι σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ τα γκολ του Παναθηναϊκού με Τετέ και του Αστέρα με Κρεσπί.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα