Διαδηλώσεις στους δρόμους της Βενεζουέλας κατά του Μαδούρο

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, στην Βενεζουέλα

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν σε όλη τη Βενεζουέλα, το Σάββατο (17/8), για να διαμαρτυρηθούν για την αμφισβητούμενη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ενώθηκε με χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, και τους προέτρεψε να μην φοβούνται. Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, η οποία κρυβόταν αφού κατηγορήθηκε για εξέγερση, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα πάνω από τη φωνή του λαού και ότι ο λαός μίλησε. Η Αστυνομία και ο Στρατός αναπτύχθηκαν με δύναμη καθώς οι υποστηρικτές του Νικολάς Μαδούρο πραγματοποίησαν, επίσης, διαδήλωση.

«Δεν θα φύγουμε από τους δρόμους», είπε η Μαρία Κορίνα Ματσάδο Ματσάδο στους διαδηλωτές, με πολλούς από αυτούς να ανεμίζουν αντίγραφα των εκλογικών πρακτικών από τα εκλογικά τους τμήματα ως απόδειξη της νίκης τους. Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, στην οποία είχε απαγορευτεί να κατέβει στις εκλογές, είχε καλέσει σε πανεθνικές διαδηλώσεις για να εντείνει την πίεση στον Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να παραδεχτεί πως έχασε στις πρόσφατες εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα