Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από Δευτέρα

Ο καιρός αλλάζει και ξεκινώντας από τη Δευτέρα (19/8) η «ανατροπή» περιλαμβάνει εξασθένηση του μελτεμιού, υποχώρηση της θερμοκρασίας, αλλά και τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Αλλαγή του καιρού, με μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από Δευτέρα, σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Τη θέση του ήλιου παίρνουν οι βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Κολυδάς, θα επικρατήσουν βροχές και πτώση του υδραργύρου, όμως στη συνέχεια θα επανέλθουν τα μελτέμια και στις υψηλές θερμοκρασίες.

«Τη Δευτέρα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου Τα φαινόμενα στα Βορειοδυτικά πιθανώς θα είναι έντονα», αναφέρει στην αρχή της ανάρτησης που έκανε στο Χ και συνεχίζει:

«Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα κυρίως το απόγευμα και τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο Κεντρική και Β. Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Τετάρτη σποραδικά φαινόμενα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά -όχι όμως έντονα- με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα