Η Πολιτεία να αξιοποιήσει τους Ολυμπιονίκες

Sports Παρασκήνια

Σ΄άλλες χώρες οι Ολυμπιονίκες αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις με στόχο η νεολαία να στρέφεται προς τον Αθλητισμό. Στην Ελλάδα παρότι δίνονται μεγάλα πριμ για τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς ( 90.000 ευρώ σε όποιον έλληνα αθλητή κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, 60.000 ευρώ για το ασημένιο και 50.000 ευρώ για το χάλκινο) και διορίζονται αυτομάτως οι μεταλλιούχοι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αξιοποιούνται από το ελληνικό κράτος.

Ο Πετρούνιας, ο Τεντόγλου, ο Καραλής και όλοι οι άλλοι Ολυμπιονίκες έπρεπε μέσω ενός προγράμματος της γενικής γραμματείας Αθλητισμού και του υπ. Παιδείας να γύριζαν όλα τα σχολεία της Ελλάδας για να τους έβλεπαν από κοντά τα παιδιά. Αντιλαμβάνεται κανείς την σημασία που θα είχε ένα τέτοιο πρόγραμμα όχι μόνο για τον Αθλητισμό, αλλά και για την ίδια την κοινωνία.

Δεν θα γίνουν όλοι Ολυμπιονίκες ή παγκόσμιοι πρωταθλητές. Δεν είναι αυτός ο στόχος. Η κοινωνία όμως έχει ανάγκη από πρότυπα και μάλιστα οι μικρότερες ηλικίες. Τα παιδιά του Δημοτικού σήμερα που βλέπουν τον Τεντόγλου σαν ίνδαλμα και που αύριο-μεθαύριο θα τον ξεχάσουν αν η Πολιτεία δεν φροντίσει ν αξιοποιήσει την παρουσία τους μέσω των σχολείων στην καθημερινότητά τους.

Καλοί οι διορισμοί και οι ανταμοιβές για τους Ολυμπιονίκες, αλλά η Πολιτεία θα πρέπει να βρει τρόπο για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα