Χρηματιστήριο Αθηνών: Με θετικό πρόσημο για 4η ημέρα ο Γενικός Δείκτης

Με έντονα θετικό τρόπο ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την τελευταία συνεδρίαση πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου, με τους αγοραστές να συνεχίζουν να μειώνουν την υποχώρηση του πρόσφατου sell off

Έτσι, έπειτα από ένα τετραήμερο θετικό σερί, η ελληνική αγορά κατάφερε να ανακάμψει αθροιστικά κατά +6,1%, ξεπερνώντας ένα μεγάλο μέρος της βουτιάς του Αυγούστου και επιστρέφοντας στην περιοχή των 1.420 μονάδων.

Το βελτιωμένο κλίμα στο εξωτερικό και οι ελκυστικές αποτιμήσεις στο ταμπλό αποτέλεσαν το καλύτερο «βάλσαμο» για τη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία βέβαια «βλέπει» τον συναλλακτικό όγκο να φθίνει λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση κατά 1,42% και διαμορφώθηκε στις 1.423,05 μονάδες, κερδίζοντας σχεδόν 20 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης (1.403,17 μονάδες).

Στο ταμπλό, τώρα, η Εθνική πέτυχε ράλι άνω του 4% και πλησίασε εκ νέου τα 8 ευρώ, με τις μετοχές των Eurobank, Motor Oil, Metlen, ΟΠΑΠ και Alpha να ενισχύονται έως και +2%. Κατά 4,2% εκτοξεύθηκε, ταυτόχρονα, η Jumbo, η οποία έβγαλε σημαντική αντίδραση μετά τη βουτιά στα χαμηλά 15 μηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα