Προέλαση των Ουκρανών στο Κουρσκ

Όλο και πιο βαθιά στα ρωσικά εδάφη εισέρχονται οι δυνάμεις της Ουκρανίας, με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει πως έχουν καταλάβει 74 χωριά στο Κουρσκ

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, που κηρύχθηκε νωρίτερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Υπάρχουν 74 οικισμοί υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας. Γίνονται εκεί επιθεωρήσεις και λαμβάνονται μέτρα σταθεροποίησης» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ζελένσκι, ενώ ισχυρίστηκε πως «εκατοντάδες» Ρώσοι έχουν αιχμαλωτιστεί.

Μια από τις πιο εκτεταμένες επιδρομές στη Ρωσία από τον Β’ ΠΠ
Έκανε λόγο για «δύσκολες και σφοδρές» μάχες στην περιφέρεια του Κουρσκ, σε μια από τις πιο εκτεταμένες επιδρομές ξένου στρατού στο ρωσικό έδαφος από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε ότι τα στρατεύματά του «προωθήθηκαν σε ορισμένες ζώνες κατά ένα έως τρία χιλιόμετρα» στη διάρκεια της ημέρας, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο επιπλέον «40 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Από την πλευρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως «απέκρουσαν» νέες ουκρανικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Κουρσκ, όπου είπαν ότι έστειλαν ενισχύσεις και προκάλεσαν απώλειες στους αντιπάλους τους.

Στη γειτονική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα