Χάρης Καραλής: «Παιδί μου, κερδίσαμε»

Εχουν περάσει λίγες ώρες από την στιγμή που ο Εμμανουήλ Καραλής, μπήκε -μαζί με την Ευαγγελία Πλατανιώτη- ρώτος στο «Stade de France» ως Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Στην κορυφαία στιγμή για έναν αθλητή, ο νεαρός επικοντιστής, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου, κράτησε την ελληνική σημαία, σε μία εικόνα που έκανε τον γύρο του πλανήτη.

Ο «Μανόλο» κατάφερε κάτι σπάνιο, όχι μόνο για τα δεδομένα του αθλητισμού, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, δεδομένου ότι όπως επεσήμανε πολλάκις και πριν, αλλά και μετά τον θρίαμβο του στην γαλλική πρωτεύουσα, έχει βιώσει από νεαρή ηλικία τον ρατσισμό και τις διακρίσεις, που δυστυχώς υπάρχουν σε έντονο βαθμό και σ΄αυτήν την μικρή κουκίδα της Γης.

Ομως με την υποστήριξη της οικογένειας του, τόσο αυτός, όσο και η αδελφή του, κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το απεχθές κοινωνικό φαινόμενο και με πολλή εργασία, υπομονή κι επιμονή, ο Καραλής ανήκει πλέον στην «αφρόκρεμα» του παγκόσμιου στίβου.

Σε όλα αυτά, θέλησε ν’ αναφερθεί ο πατέρας του Καραλή, Χάρης, ο οποίος με μία συγκλονιστική ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, έστειλε ένα μοναδικό μήνυμα, όχι μόνο απευθυνόμενος στο παιδί του, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα:

«Παιδί μου κερδίσαμε! Το μετάλλιο αυτό ανήκει στην οικογένεια μας! Είναι η δίκη μας ΝΙΚΗ! Δώσαμε μάχες και τις κερδίσαμε! Νικήσαμε τους φόβους μας, παλέψαμε με δαίμονες, νικήσαμε τον ρατσισμό και την άβυσσο που παραλίγο να μας καταπιεί! Και ΝΑΙ βγήκαμε ΝΙΚΗΤΕΣ! Γιε μου υπάρχει και καλύτερος κόσμος και ανήκεις σε αυτόν!!! Πομάσκι, Στσεπάνσκι και Χρήστο Μελέτογλου, σας ευχαριστώ»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα