Φωτιά στην Αττική: Στο συντονιστικό κέντρο ο Μητσοτάκης

Με αφορμή την ανεξέλεγκτη φωτιά που μαίνεται από το απόγευμα της Κυριακής (11/8) στη βορειοανατολική Αττική, ο πρωθυπουργός, επισκέφτηκε το πρωί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων,

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και πλέον έχει κάψει πάνω από 30.000 στρέμματα. Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το πρωί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αττική και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τρία είναι τα μέτωπα που η πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει. Στο Γραμματικό, που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει φτάσει κοντά στα πρώτα σπίτια, στην Ανατολή στη Νέα Μέκρη και στην Πεντέλη.

Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα και ήδη βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο όπου ενημερώθηκε για τη πορεία των μετώπων.

Όπως ενημερώθηκε το πιο επικίνδυνο μέτωπο είναι αυτό στην Ανατολή, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται σε λίγο προβεί σε δηλώσεις κάνοντας μία συνολική αποτίμηση της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα