Φωτιά στον Βαρνάβα: Μεγάλες προσπάθειες για την διάσωση των ζώων

Στον Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Διονύσου λειτουργούν χώροι υποδοχής ζώων σε κίνδυνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ανοιχτό και το κλειστό του Γαλατσίου.

Δύσκολες ώρες για τους κάτοικους της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (12/08) στον Βαρνάβα εκτείνεται, πλέον, σε πολλά χιλιόμετρα από το Μικροχώρι μέχρι την Ροδόπολη. Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις περιοχών. Δεκάδες αναφορές για καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και χώροι για τα ζώα που κινδυνεύουν.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί από την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα.

Οι πολίτες, όπως αναφέρει το υπουργείο, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033.

Επίσης στον Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Διονύσου λειτουργούν χώροι υποδοχής ζώων σε κίνδυνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στους χώρους:

1) στο Δημαρχείο Γραμματικού
2) στο Γήπεδο Μπάσκετ Γραμματικού και
3) στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης.

«Λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει στην περιοχή, το Δημοτικό Κατάστημα Γραμματικού έχει ηδη ανοίξει και θα παραμένει ανοικτό για όσο χρειαστεί. Για την φροντίδα ζώων συντροφιάς διατίθεται ο χώρος του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο Γραμματικό, όπου θα βρίσκεται και ειδικό κλιμάκιο για τη την περίθαλψη των ζώων.

Παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του 112 των αρχών, να κινήστε με ασφάλεια και να προστατεύστε από τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς καθώς και από τους καπνούς. Ανοιχτοί παραμένουν και οι Σταθμοί Πολιτικής Προστασίας και στις τέσσερις Δημοτικές μας Ενότητες και ως σημεία συγκέντρωσης του κοινού», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα.

Ανοιχτός χώρος και στο Γαλάτσι
Με ανάρτησή του στα social media τo Dogs’ Voice ενημερώνει ότι έχει ήδη ανοίξει και ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο Παλαί Γαλατσίου και ήδη έχει υποδεχτεί 17 ζώα.

«Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ άνοιξε και ήδη έχει υποδεχτεί 17 ζώα.
Παρακαλούμε όσοι διασώζετε και φέρνετε ζώα να έχετε επιβεβαιωμένη πηγή και ακριβές σημείο περισυλλογής τους και να καλείτε για συνεννόηση πριν έρθετε στο τηλέφωνα: 6980507847 και 6940709999», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Πολλοί είναι και οι ιδιώτες που έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για να φιλοξενήσουν τα πυρόπληκτα ζώα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα