Μεγάλη η φωτιά στον Βαρνάβα – Σπίτια στις φλόγες

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8/24) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι φλόγες από την πρώτη στιγμή καίνε δίπλα σε οικισμό και για το λόγο αυτό η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στο Βαρνάβα… Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, συμμετέχουν 210 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνιούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμούς πολιτών χρειάστηκε να κάνει η ΟΠΚΕ από την περιοχή του Βαρνάβα!

 

Σύμφωνα με την Αντιπεριφεριάρχη Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, στις 6 στο Καπανδρίτι για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση.

Δείτε τις εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα:

 

 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τις εικόνες που μετέδωσε, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα παραδόθηκε στις φλόγες το πρώτο σπίτι:

 

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Βαρνάβα, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

1)Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα

2)Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

3)Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα – Βαρνάβας.

Στις παραπάνω εκτροπές, κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα…

Σύμφωνα με αναφορά εκπρόσωπου της τοπικής αυτοδιοίκησης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, η φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια, δεν γνωρίζουμε ακόμη και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε έναν άνθρωπο»!

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα