Γκαγκάτσης στους διαιτητές: «Σφυρίξτε αυτό που βλέπετε»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης παραβρέθηκε στο σεμινάριο διαιτητών που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και είχε την πρώτη επαφή του με τους διαιτητές από τη στιγμή που ανέλαβε το “τιμόνι” της ΕΠΟ.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε στους διαιτητές ότι θα πρέπει να σφυρίζουν μόνο αυτό που βλέπουν, χωρίς… δεύτερες σκέψεις, ξεκαθαρίζοντας ότι ο μοναδικός που μπορεί να τους κρίνει είναι ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά.

Μεταξύ άλλων, τους είπε: 

-Σφυρίξτε αυτό που βλέπετε, μόνο η ΚΕΔ και ο κ. Λανουά μπορεί να σας κρίνει. Τα κλειδιά της ΚΕΔ είναι στον κ. Λανουά και εσείς βρίσκεστε εδώ επειδή εκείνος σας επέλεξε.

– Διαιτητές προσωπικότητες δεν επηρεάζονται, δεν υποκύπτουν, ακέραιοι, μόνο με την ΚΕΔ επαφή. Μην επηρεάζεστε από bullying μέσω δημοσιευμάτων, δεν κρίνουν αυτά την απόδοσή σας, μόνο η ΚΕΔ. Αυτοί που γράφουν και λένε κάνουν τη δουλειά τους ανάλογα με το χρώμα που ανήκουν, εσείς όμως πρέπει να κάνετε τη δική σας χωρίς να επηρεάζεστε. Κανείς δε θα φύγει ή θα μείνει λόγω δημοσίων σχέσεων. Το ξαναλέω, μόνο Η ΚΕΔ αποφασίζει γι’ αυτό. Μην επιτρέψετε ποτέ στον εαυτό σας να σας χρησιμοποιήσουν, η ιστορία όλων των δεκαετιών στη διαιτησία έχει δείξει πως όσοι επέτρεψαν στον εαυτό τους να χρησιμοποιηθούν, αργά ή γρήγορα ήρθε το τέλος τους από το χώρο της διαιτησίας όσο άτρωτοι κι αν ένιωθαν.

– Η επαφή του Προέδρου της ΚΕΔ με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν το τμήμα του και την αναβάθμιση του τμήματος. Σε καμία περίπτωση για διαιτητικά ζητήματα ουσίας και από την ΟΥΕΦΑ έχει τονιστεί ξεκάθαρα ότι καμία παρέμβαση και από κανέναν δεν θα επιτρέπει να γίνει στην ΚΕΔ, ούτε από εμένα ούτε από κανέναν άλλον. Η ΚΕΔ έχει προταθεί από τον κ. Ροζέτι και την ΟΥΕΦΑ και μόνο εκεί θα έχει επικοινωνία για διαιτητικά ζητήματα ουσίας. Οι ομάδες που θέλουν επικοινωνία για οποιονδήποτε λόγο, μπορούν να στέλνουν επιστολή στην ΕΠΟ/ΚΕΔ και η ΚΕΔ θα κρίνει τι θα κάνει.

– Η ΚΕΔ έχει λευκή επιταγή από την ΟΥΕΦΑ, και φυσικά συνακόλουθα από την Εκτελεστική Επιτροπή, να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αναπτύξει την ελληνική διαιτησία και να πράττει όπως κρίνει η ίδια.

– Θέλουμε να παράγουμε έργο στη διαιτησία και είναι σημαντικό ότι έχουμε μια επιτροπή που μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας, την ανάπτυξή της και τη βελτίωσή της. Η ΕΠΟ, με την αρωγή της ΟΥΕΦΑ, θα επενδύσει στην ανάπτυξη της ελληνικής διαιτησίας, έτσι ώστε να έχουμε και πάλι Έλληνες διαιτητές σε μεγάλες διοργανώσεις.

– Η ΚΕΔ περιβάλλεται με πλήρη εμπιστοσύνη από την Εκτελεστική Επιτροπή και φυσικά από την ΟΥΕΦΑ.

– Κανένας να μη μαθαίνει τι γίνεται εις βάρος σας εκτός του Προέδρου της ΚΕΔ και οποιαδήποτε όχληση έχετε μπορείτε να την αναφέρετε απευθείας. Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για απειλές εκτός γηπέδου, Πρόεδρος ΚΕΔ- integrity officer- αστυνομία για θέματα απόπειρας χρηματισμού.

– Πρέπει να είστε ελεύθεροι να σφυρίζετε αυτό που θεωρείτε σωστό και όχι να έχετε πίσω σκέψεις. Έχει αυστηροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας για προπηλακισμούς διαιτητών, μη φοβάστε να γράφετε αυτά που συμβαίνουν, τον εαυτό σας προστατεύετε με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα