Αυτή η δημοσιογραφία έχει «πεθάνει» στην Ελλάδα

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα η ΚΑΝΟΝΙΚΗ δημοσιογραφία έχει πεθάνει προ πολλού…

Ευτυχώς όμως υπάρχουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ στο εξωτερικό που μας θυμίζουν πως είναι το επάγγελμα…

Η Εμπελετσούκου Αγκμπαπουόνβου είναι μία 26χρονη αθλήτρια που γεννήθηκε στην Νιγηρία, αλλά το 2014 ασπάστηκε τον Ισλαμισμό και από τότε τρέχει με τα χρώματα του Μπαχρέιν.

Άλλαξε το όνομά της σε Σάλβα Εΐντ Νασέρ και  το βράδυ της Παρασκευής (9/8) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες  στα 400 μέτρα.

Η Νασέρ στο πρόσφατο παρελθόν τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό γιατί συστηματικά απέφευγε να υποστεί ντόπινγκ κοντρόλ.

Δυο Ιρλανδοί δημοσιογράφοι θεώρησαν ύποπτο το μετάλλιο που πήρε και δεν δίστασαν να κάνουν καυστικές ερωτήσεις στην αθλήτρια αμέσως μετά τη νίκη της….

Τιμωρήθηκες με διετή αποκλεισμό και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι έτρεξες καθαρή απόψε” ήταν η πρώτη ερώτηση, με την Σάλβα Εΐντ Νασέρ να απαντάει πως: “Έχω περάσει όλα τα τεστ, δεν έχω τίποτα να αποδείξω, γιατί ούτως ή άλλως θα περάσω κι άλλο τεστ μετά από αυτή τη συνέντευξη. Ευχαριστώ τον Θεό, δεν έχω κάτι να αποδείξω“.

Αμέσως μετά, δεύτερος Ιρλανδός δημοσιογράφος την ρώτησε: Με δεδομένο ότι δεν σεβάστηκες την αξία των καθαρών αγώνων, χάνοντας τέσσερα drug tests σε διάστημα 12 μηνών, θεωρείς ότι είναι δίκαιο απέναντι στις υπόλοιπες αθλήτριες το γεγονός ότι σου επιτράπηκε να αγωνιστείς απόψε;.

Η Σάλβα Εΐντ Νασέρ απάντησε πως: “Ποτέ δεν προσπάθησα να χάσω drug test, γιατί δεν είχα κάτι να κρύψω. Ήταν λάθη που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει. Αυτό που εγώ ξέρω είναι πως τιμωρήθηκα άδικα. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι σήμερα εδώ“.

Αυτά Έλληνας δημοσιογράφος δεν θα τα ρωτούσε ποτέ….

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα