Τσελίδης: Η ιστορία του Ολυμπιονίκη που δεν μιλάει ελληνικά

Sports Παρασκήνια

Η αλήθεια είναι ότι ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τζούντο, Θοδωρής Τσελίδης ήταν γνωστός μόνο στο χώρο του Αθλητισμού. Κι όχι πολύ. Τον είδαμε για πρώτη φορά στις εντυπωσιακές προσπάθειες του για το μετάλλιο και τον ακούσαμε να ζητά συγγνώμη επειδή δεν ξέρει ελληνικά. Τότε μάθαμε και την ιστορία του…

Γεννήθηκε το 1996 στη Βόρεια Οσετία της Ρωσίας από τον Έλληνα, Νικολάι Τσελίδη Με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα, αλλά λόγω δυσκολιών αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω. Το 2019 αποφοίτησε με πτυχίο στην Παγκόσμια Οικονομία από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Οσετίας (RUS).

Ξεκίνησε να ασχολείται με το τζούντο στην των ηλικία 15 ετών, στην πόλη Βλαντικαφκάς.Το 2017 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ρωσίας και αποφάσισε να προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα διεθνώς.

Από το 2018, και μετά από τις απαραίτητες ενέργειες, εκπροσωπεί την χώρα μας σε διεθνείς αγώνες, με προπονητή τον Νίκο Ηλιάδη. «Τηλεφώνησα στον Νίκο Ηλιάδη και ρώτησα αν μπορώ να μάχομαι για την Ελλάδα. Εκείνος μου το επέτρεψε, με βοήθησε και έτσι από το 2018 εκπροσωπώ την Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα