Βενεζουέλα: Με την εισαγγελία «εκδικείται» ο Μαδούρο την αντιπολίτευση

Διατάχθηκε ποινική έρευνα σε βάρος των Ουρούτια και Ματσάδο αποδίδοντας στους δύο ηγέτες τις κατηγορίες του σφετερισμού αξιωμάτων, της διασποράς ψευδών πληροφοριών, της διέγερσης σε ανυπακοή στους νόμους, της υποκίνησης εξέγερσης, καθώς και της σύστασης και συμμορίας

Με κατασταλτικά μέτρα προσπαθεί το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα να τιθασεύσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης της χώρας που συνεχίζει να διαμαρτύρεται έντονα για το εκλογικό αποτέλεσμα της 28ης Ιουλίου. Θεωρώντας ότι η νίκη Μαδούρο είναι χαλκευμένη, ο υποψήφιος πρόεδρος Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια που διεκδίκησε την προεδρία από τον 64χρονο διάδοχο του Ούγκο Τσαβες, μαζί με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο, επανέλαβαν ότι έχουν αδιάψευστες αποδείξεις ότι νικητής των εκλογών ήταν η παράταξή τους. Παράλληλα κάλεσαν τους στρατιωτικούς και στους αστυνομικούς να μην φοβηθούν «να ταχθούν στο πλευρό του λαού» υποσχόμενοι εγγυήσεις «σε αυτούς που θα εκπληρώσουν το συνταγματικό τους καθήκον».

Η… εκδίκηση του Μαδούρο ήρθε μέσω της εισαγγελίας της Βενεζουέλας που γνωστοποίησε ότι ήδη «τρέχει» ποινική έρευνα σε βάρος των Ουρούτια και Ματσάδο αποδίδοντας στους δύο ηγέτες τις κατηγορίες του σφετερισμού αξιωμάτων, της διασποράς ψευδών πληροφοριών, της διέγερσης σε ανυπακοή στους νόμους, της υποκίνησης εξέγερσης, καθώς και της σύστασης και συμμορίας.

Όπως ήταν φυσικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν παραδέχονται ότι υιοθετούν δικτατορικού τύπου μέτρα για να φιμώσουν την αντιπολίτευση, αντιθέτως διαμηνύουν ότι με φόντο τον θάνατο δύο μελών της εθνικής φρουράς και τη σύλληψη 2.000 και πλέον προσώπων θα επιμείνουν στα κατασταλτικά μέτρα κατά της της απόπειρας του ιμπεριαλιστικού –όπως το χαρακτηρίζουν– πραξικοπήματος. Μάλιστα, γι’ αυτό το αποκαλούμενο πραξικόπημα το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας «δείχνει» ξεκάθαρα την Ουάσινγκτον δηλώνοντας ότι επικεφαλής της απόπειρας είναι ΗΠΑ, οι οποίες «αψηφούν τη δημοκρατική βούληση του λαού της Βενεζουέλας».

Θυμίζεται ότι μετά από τη (φερόμενη) νίκη του προέδρου Μαδούρο ξέσπασε στη Βενεζουέλα ένα κύμα ταραχών στο οποίο σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους 11 πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα