Ρέιβεν Σόντερς: Η σφαιροβόλος με τη μάσκα και τα γυαλιά ηλίου

H Ρέιβεν ΣΌντερς έκανε θραύση στα προκριματικά της σφαιροβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την Πέμπτη!

Η Αμερικανίδα αθλήτρια  φορούσε μια ολόσωμη μαύρη μάσκα και γυαλιά ηλίου καθώς προσπαθούσε να προκριθεί στον τελικό.

Η Σόντερς χρησιμοποιεί τη μάσκα του «Hulk» όταν αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει το άγχος που συνεπάγεται ο αθλητισμός σε επίπεδο ελίτ. Λένε ότι ταυτίζεται με τον δύσκολο δρόμο του υπερήρωα ως προς τον έλεγχο της δύναμης και της δύναμής του.

«Στην αρχή αισθανόμουν σαν τον Hulk. Δυσκολεύτηκα να ελέγξω πότε βγήκε ο Hulk ή πότε ο Hulk δεν έβγαινε από μέσα μου», είπε η ίδια και πρόσθεσε «Αλλά μέσα από το ταξίδι μου, ειδικά όσον αφορά την ψυχική υγεία και τέτοια πράγματα, έμαθα πώς να διαχωρίζω  τους ρόλους, με τον ίδιο τρόπο που ο Bruce Banner έμαθε να ελέγχει τον Hulk, έμαθε πώς να αφήνει τον Hulk να βγει από μέσα του τις κατάλληλες στιγμές και με αυτόν τον τρόπο του έδωσε επίσης ένα σημάδι ψυχικής γαλήνης»

Η 28χρονη συνήθισε να φορά μάσκες κατά τη διάρκεια των περιορισμών για τον κορονοϊό και συνέχισε, λέγοντας ότι την βοηθά να εστιάσει στο στόχο της και να αποφύγει να μιλά με άλλους ανταγωνιστές που μπορεί να τους αποσπάσουν την προσοχή της στους αγώνες..

Η Σόντερς δεν έχει κρύψει ότι είναι  ομοφυλόφιλη και υπήρξε υπέρμαχος των δικαιωμάτων LGBTQ και της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Η Αμερικανίδα παίζει πιάνο στον ελεύθερο χρόνο της και έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, τερματίζοντας πέμπτη πριν κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο. Έπαιζε επίσης μπάσκετ πριν ασχοληθεί με το στίβο στο κολέγιο.

«Δεν το σκέφτηκα πολύ, αλλά έπαιζα μπάσκετ από την τρίτη δημοτικού. Στην πραγματικότητα σκεφτόμουν να μετακομίσω στη Φλόριντα με έναν ξάδερφό μου πριν ξεκινήσω τη σφαιροβολία. Έτσι μου έδωσε έναν λόγο να μείνω πίσω στο σπίτι και να προπονούμαι».

Η τρίτη προσπάθεια του Σάντερς στα 18,62 μέτρα την Πέμπτη της έδωσε την πρόκριση  στον τελικό της Παρασκευής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα