«Πρέπει να σεβόμαστε τον Μάτζικ Τζόνσον;» (vid)

Μπορεί να έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από τότε ξέσπασε το σκάνδαλο στο NBA με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Στέρλινγκ, αλλά ο σάλος δεν έχει κοπάσει ακόμα.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας των Λος Άντζελες Κλίπερς μίλησε αποκλειστικά στο CNN για πρώτη φορά μετά το διά βίου αποκλεισμό από το πρωτάθλημα και έβαλλε σε προσωπικό επίπεδο προς τον Μάτζικ Τζόνσον.

«Τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που πάει στις πόλεις, κάνει σεξ με κάθε κορίτσι και κολλάει HIV; Είναι κάποιος που πρέπει να σεβόμαστε και να μιλάμε στα παιδιά μας για αυτόν; Νομίζω πως θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του. Νομίζω πως πρέπει να αποσυρθεί από το προσκήνιο. Αλλά και πάλι, αυτός τι έχει κάνει για τους μαύρους; Δεν έχει κάνει τίποτα. Μου είπε να μην πω τίποτα και να μείνω σιωπηλός. “Την ξέρω καλά την κοπέλα, μην κάνεις τίποτα. Θα σε βοηθήσω”… Αυτά μου είπε. Και τώρα πιστεύω πως μου είπε να μην κάνω τίποτα για να αγοράσει την ομάδα μου», πρόσθεσε και συνέχισε: «Τι έχει κάνει; Μπορείτε να μου πείτε τι έχει κάνει. Ο μεγάλος Μάτζικ Τζόνσον τι έχει κάνει; Οι Εβραίοι, όπως κι εγώ, βοηθάμε τους συνανθρώπους τους ξοδεύοντας μεγάλα ποσά για τους φτωχούς, σε αντίθεση με τους μαύρους που γυρνούν την πλάτη σε όποιον έχει πρόβλημα. Κάποιοι από τους ΑφροΑμερικάνους -και ξέρω πως ίσως έχω πρόβλημα ξανά- δεν βοηθούν κανέναν».

Σε αντίθεση όμως με τον πρώην άσο των Λέικερς, ο Ντόναλντ Στέρλινγκ έδειξε να μην κρατά καμία κακία για τους ιδιοκτήτες των υπόλοιπων ομάδων όπως και για τον Κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ: «Θα ήθελα να απολογηθώ στους 29 συνέταιρούς μου στη Λίγκα. Τους σέβομαι και τους αγαπώ. Με ξέρουν. Όπως και τον Κομισάριο. Είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλει τέτοια αυστηρή ποινή γιατί με ξέρει πολύ καλά. Η λίγκα προσπαθεί για το καλύτερο. Προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να εξαλείψει τον ρατσισμό. Νιώθω άσχημα που προκάλεσα όλο αυτό».

Όσο για τους λόγους που αποφάσισε να μιλήσει: «Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι εδώ για να απολογηθώ και να ζητήσω συγχώρεση από όλους τους ανθρώπους που πλήγωσα. Έκανα ένα μεγάλο λάθος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα