Προφυλακίστηκε ο 66χρονος διδάκτορας για τις φωτιές στη Βάρη

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του 66χρονου καθηγητή στην σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση τεσσάρων πυρκαγιών στις 08 και 09 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, Πέμπτη 08/08 έπειτα από την προθεσμία που έλαβε, ο 66χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση τεσσάρων πυρκαγιών στις 08 και 09 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση κατ´ εξακολούθηση υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρισκόταν στο σπίτι του, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.

Επίσης ο φερόμενος εμπρηστής, ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας στο οποίο καταγράφει άτομο να βάζει τις φωτιές στην Βάρη, δεν είναι αυτός.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στον καθηγητή έπειτα από βίντεο που εντόπισαν από κάμερες ασφαλείας, αλλά και μία κρίσιμη μαρτυρία για τις 4 πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου στη Βάρη.

Με βάσει το βίντεο ο 66χρονος φέρεται να έχει καταγραφεί και τις τέσσερις φορές των πυρκαγιών να βρίσκεται κοντά, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ΕΡΤNews, στις δύο από αυτές φαίνεται να βάζει και τις φωτιές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα