Να συλληφθεί ο Πούτιν απαίτησε η Ουκρανία από το Μεξικό

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Μεξικό, κάλεσε την μεξικανική κυβέρνηση να συλλάβει τον Πούτιν αν πάει στην ορκωμοσία της προέδρου της χώρας.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Μεξικό αξίωσε την Τετάρτη 07  Αυγούστου  από την μεξικανική κυβέρνηση να θέσει υπό κράτηση τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αν πάει για να παραστεί στην ορκωμοσία της εκλεγμένης προέδρου της χώρας. Αναφέρει, ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο,

«Έχουμε την πίστη ότι η μεξικανική κυβέρνηση θα σεβαστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης» σε βάρος του κ. Πούτιν και θα τον «παραδώσει στο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη», το ΔΠΔ, σε περίπτωση που πάει να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας, πρόσθεσε.

Η ουκρανική πρεσβεία στη μεξικανική πρωτεύουσα χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο «εγκληματία πολέμου», που οφείλει να λογοδοτήσει για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πάντως ευχαρίστησε τη μεξικανική κυβέρνηση που προσκάλεσε τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να πάει στην ορκωμοσία της κυρίας Σέινμπαουμ.

Ο μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της προέδρου Σέινμπαουμ, ο Χουάν Ραμόν, σημείωσε χθες πως η αποστολή πρόσκλησης στον κ. Πούτιν έγινε στο πλαίσιο της «πρακτικής του (διπλωματικού) πρωτοκόλλου».

Η Κλαούδια Σέινμπαουμ, η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει το κορυφαίο αξίωμα του Μεξικού, είναι προγραμματισμένο να ορκιστεί την 1η Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα