Οι Κάννες πονάνε πολύ

Να διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times επιχείρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας τις λεπτομέρειες για το απώτερο μέλλον.

«Από τον Ιούνιο του 2011 ο Σαμαράς ήταν σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα από τον Ιούνιο του 2011, πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου που με έφερε στο υπουργείο Οικονομικών.
Η συμφωνία που έγινε μετά τις Κάννες είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί κυβέρνηση όπου αρχικά προτάθηκε να ηγηθεί ο κ. Πετσάλνικος, στην συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης, και στο τέλος έγινε πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος.

Ο κ. Μπαρόζο δεν ήταν ο πρωταγωνιστής της συζήτησης και της διαδικασίας. Ήταν παρών μαζί με τον αρμόδιο επίτροπο Ρεν και τον πρόεδρο Χ.Β. Ρόμπεη. Όποιοι τα λένε αυτά δεν έχουν αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων και του ρόλου των προσώπων στην ΕΕ.
Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα;» δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Την ίδια ώρα όμως στο εσωτερικό και του ΠΑΣΟΚ έχουν ανάψει για τα καλά τα αίματα με πολλά στελέχη να ζητούν εξηγήσεις εδώ και τώρα.
Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι όσα αποκαλύπτονται συνιστούν ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.

«Τα όσα αποκαλύπτουν οι Financial Times για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα το 2011, είναι πρωτοφανή και αποτελούν μια ευθεία εξωτερική παρέμβαση να ανατραπεί μια εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -Παπανδρέου. Είναι ηθικά και πολιτικά αναγκαίο να μας πουν, αυτοί που φέρονται οτι έκαναν τις μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Μπαρόζο, τι συζήτησαν, τι συμφώνησαν και αν όλα αυτά αληθεύουν» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα