Μεγάλη πτώση στα Χρηματιστήρια. Ελεύθερη πτώση σε Wall Street και Ευρώπη

Σε ένα προβληματικό περιβάλλον και με την εκτίμηση για ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ, οι διεθνείς αγορές ακολουθούν μια καθοδική πορεία , που περιμένει κάποια μηνύματα , για να μπορέσει να τιθασεύσει αυτό το καθοδικό σπιράλ.

Η χθεσινή μαύρη Δευτέρα, που ξεκίνησε από την Ασία , συνεχίστηκε στην Ευρώπη έκλεισε εμφαντικά το κύκλο της   στη Wall Street και Ευρώπη, έχασε 6,27% η Αθήνα, βυθίστηκε και το bitcoin

Σε βαθύ κόκκινο η Wall Street – Οι «Magnificent 7» κινδυνεύουν με απώλειες 1 τρισ. δολαρίων

Τη σκυτάλη του παγκόσμιου sell off παίρνει η Wall Street. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης συνεχίζει την κίνηση στο κόκκινο με υψηλές ρευστοποιήσεις μετά τα ανησυχητικά στοιχεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως ο κίνδυνος της ύφεσης είναι πλέον σοβαρός για την αμερικανική οικονομία και αυτό, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, οδήγησε τις διεθνείς αγορές σε ένα καθοδικό σπιράλ, αρχικά στην Ασία, ακολούθως στην Ευρώπη και τώρα στις  ΗΠΑ Οι επενδυτές προσδοκούν πλέον η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων προκειμένου να αποφύγει την ύφεση.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones ξεκίνησε με απώλειες 1.114,08 μονάδες ή -2,81% στις 38.621,22 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κατρακυλά 193,58 μονάδες ή -3,62% στις 5.463,54 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 822,30 μονάδες ή 4,90% στις 15.956,46 μονάδες.

Συνολικά, οι μετοχές των Magnificent 7 (Amazon, Apple, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia και Telsa), που οδήγησαν τους προηγούμενες μήνες σε διαδοχικά ρεκόρ, κινδυνεύουν με απώλειες άνω του 1 τρισεκατομμυριού δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα