Η Λευκωσία καλεί τον Τατάρ να προσέλθει σε τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κάλεσε τον Τατάρ , να αλλάξει γνώμη και να αποδεχθεί την πρόταση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για κοινή συνάντηση».

Ενώ νωρίτερα, ο Τατάρ έκανε λόγο για «προσπάθειες χειραγώγησης» του Χριστοδουλίδη σε σχέση με βολιδοσκόπηση του ΟΗΕ για τριμερή συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε; Μόνο μέσα από τον διάλογο και το συμφωνημένο πλαίσιο για επίλυση του Κυπριακού μπορούν να απαντηθούν οι ανησυχίες τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και των Ελληνοκυπρίων,  εκφράζοντας την ελπίδα «ο Ε. Τατάρ» να αλλάξει γνώμη και να αποδεχθεί την πρόταση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για κοινή συνάντηση».

Ο Κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει αναφέρει, βολιδοσκοπήθηκε για συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 13 Αυγούστου».

Πρόσθεσε ότι είχαν προταθεί τρεις ημερομηνίες 11, 12 και 13 Αυγούστου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τη 12η Αυγούστου, η οποία ήταν η αρχική ημερομηνία, δεν ήταν διαθέσιμος ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και για αυτό επιλέγηκε η 13η Αυγούστου.

Χθες, συνέχισε, «δυστυχώς, είδαμε τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο οποίος απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο κοινής συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ».

Ο κ. Λετυμπιώτης εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Τατάρ να αλλάξει γνώμη και να αποδεχτεί αυτή την κοινή συνάντηση. Μια κοινή συνάντηση, που όπως είπε, «εμείς από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων σημειώνουμε τη μεγάλη σημασία αλλά και την υψηλή της αξία που θα έχει στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε ότι οι προβληματισμοί και οι θέσεις, τις οποίες προτάσσει ο κ. Τατάρ, δυστυχώς υπάρχουν μέχρι σήμερα και αρνείται έστω και μια κοινή συνάντηση στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα.

«Ελπίζουμε ειλικρινά αυτή την άποψη να την αναθεωρήσει και τελικά να αποδεχτεί. Εμείς βρισκόμαστε στη διάθεση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Είναι για αυτό άλλωστε που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε θετικά από την πρώτη στιγμή και σε αυτήν την πρόσκληση είμαστε στη διάθεση του ΓΓ του ΟΗΕ εάν παραστεί αυτή η ευκαιρία, βεβαίως να ανταποκριθούμε και πάλι θετικά», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα